Σφοδρή επίθεση της τουρκικής αντιπολίτευσης στον Ερντογάν: Στηρίζεις τρομοκράτες!

0

Καθώς η Τουρκία βυθίζεται σε ένα καθοδικό σπιράλ λόγω των αλλοπρόσαλλων αποφάσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των παρεμβάσεων στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας, η αντιπολίτευση συντονίζεται και εξαπολύει ομαδικά πυρά σε βάρος του προέδρου της χώρας. Στο στόχαστρο, εκτός από την καθημερινότητα που για την πλειοψηφία των πολιτών είναι αβίωτη λόγω της ακρίβειας που έφερε ο αυξημένος πληθωρισμός, μπαίνουν και οι σχέσεις του Ερντογάν με ακραία μουσουλμανικά στοιχεία.

Σε αυτό το πλαίσιο και για πρώτη φορά, στα χρονικά, ο Ερντογάν κατηγορήθηκε ότι στηρίζει τρομοκράτες. Αυτή τη βαρύτατη κατηγορία εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ο οποίος αναφερόμενος στην οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» και τις άσχημες σχέσεις της Άγκυρας με την Αίγυπτο, υποστήριξε:

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Μεράλ Ακσενέρ, πρόεδρος του Καλού Κόμματος, κατέθεσε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας για να ακυρωθεί το προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε ο Ερντογάν, για αποχώρηση της Άγκυρας από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τη βία κατά των γυναικών.

Share.

Comments are closed.