Σηκώνει μανίκια η Κυβέρνηση, το πλάνο Μητσοτάκη για δυναμική επανεκκίνηση

0

Ένα Φθινόπωρο με σκληρή δουλειά και προσήλωση στο βασικό στόχο που είναι η ασφαλή μετάβαση της χώρας στη μετά πανδημία εποχή επιφυλάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στο εσωτερικό της Κυβέρνησης του, όσο και στους πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη τις αρρυθμίες που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα στο σύστημα διακυβέρνησης επέδειξε για μία ακόμα φορά γρήγορα αντανακλαστικά και προχωρά άμεσα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Κύρια επιδίωξη είναι αφενός να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα, αφετέρου να προετοιμαστεί κατάλληλα η ομάδα που θα σηκώσει το βάρος της μετάβασης της χώρας στη νέα εποχή.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο επιμέρους σημεία που σχετίζεται με την προσέλκυση νέων επενδύσεων ακολουθώντας το παράδειγμα της Microsoft και άλλων κολοσσών που ήδη έχουν κάνει αξιοσημείωτα ανοίγματα στην Ελλάδα αλλά και με την ενδεδειγμένη αξιοποίηση του «Ελλάδα 2.0» του κορυφαίου αυτού χρηματοδοτικού εργαλείου που συνιστά τη μεγάλη ευκαιρία για τη δημιουργία μιας βιώσιμης και ανθεκτικής χώρας στο μέλλον. Η είσοδος νέων διεθνών παικτών στην ελληνική πραγματικότητα αναμένεται να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εξέλιξη που συνδέεται με την προεκλογική δέσμευση του ίδιου του κ. Μητσοτάκη για τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, προκειμένου να σταματήσει και το λεγόμενο brain drain.

Επιπλέον, τα κονδύλια που ήδη έχουν αρχίσει να εισρέουν στα ελληνικά ταμεία προερχόμενα από τις Βρυξέλλες λύνουν τα χέρια της Κυβέρνησης για να εκτελέσει με απόλυτη ακρίβεια το σχέδιο της πάνω σε καίριους τομείς, κάνοντας πράξη μετά από χρόνια αναμονής τον κορυφαίο στόχο για την πράσινη περιφερειακή ανάπτυξη.

 

Share.

Comments are closed.