Στα κρατικά ταμεία μπαίνουν €2 δισ. από το πρόγραμμα SURE της Ε.Ε.

0

Το ποσό των €2 δισ. εισρέει από σήμερα στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος SURE που έχει ως στόχο την ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων από τον κορωνοιό.

Σε σχετική δήλωση προέβη χθες στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η χώρα μας αποκτά πρόσβαση σε κεφάλαια συνολικού ύψους €2,7 δισ., τα οποία "είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό". Όπως σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, στόχος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας από τις υγιείς εταιρείες, ώστε να μην απολύσουν εργαζομένους. Ο μισθός των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας θα επιχορηγηθεί στην περίπτωση που δεν έχουν αρκετή δουλειά,

Aναφορικά με την εκταμίευση των χρημάτων του Νext Generation EU, η κ. Φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης και συγκεκριμένα σε κεφάλαια συνολικού ύψους €31 δισ. Η κυρία Φον Ντερ Λάιεν εξέφρασε την ικανοποίηση και την αισιοδοξία της για τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια ευρεία λίστα εμβολίων από πολλούς διαφορετικούς υποψηφίους και τα εμβόλια αυτά είναι αποτελεσματικά. Ωστόσο, τόνισε ότι "περνάμε δύσκολα τώρα, πρέπει να έχουμε υπομονή, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες, αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ".

Share.

Comments are closed.