Σταϊκούρας: Έρχεται και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

0

«Τον Μάρτιο προγραμματίζεται να δοθεί ακόμη μία Eπιστρεπτέα Προκαταβολή, έκτη κατά σειρά», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο έκτος κύκλος του προγράμματος θα αφορά στους τζίρους των επιχειρήσεων για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτίμησε ότι θα είναι 400.000 οι δικαιούχοι του προγράμματος της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5».

Ωστόσο, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, περιμένοντας τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο, για το εάν θα υπάρχουν αλλαγές στους τρεις πρώτους κύκλους του μέτρου, προκειμένου να εξισωθούν με τους επόμενους σε ό,τι αφορά στο ποσό που δεν επιστρέφεται (το 50%).

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι υπήρξε βελτίωση στα έσοδα συγκεκριμένων κλάδων με την αξιοποίηση του click away (αξεσουάρ, καλλυντικά κ.ά.), όπως φαίνεται από τη σύγκριση στοιχείων Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν θα πάρουν πλήρες ενοίκιο, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν τα ποσά για τον Νοέμβριο.

Θα επιχειρηθεί δε, να γίνει η πληρωμή του Δεκεμβρίου εντός του Ιανουαρίου και να ακολουθήσει η αποζημίωση του Ιανουαρίου.

Σχετικά με το αφορολόγητο όριο που «χτίζεται» με το πλαστικό χρήμα, ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί, αναμένοντας τα τελικά στοιχεία από την κατανάλωση.

Ακόμα, ο Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοικτό ένα «παράθυρο» για ένα πρόγραμμα «Γέφυρα» σχετικά με τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Share.

Comments are closed.