Στέλεχος της Goldman Sachs έγινε εκατομμυριούχος από τα crypto – Τώρα παραιτείται

0

Μεγαλοστέλεχος της Goldman Sachs στο Λονδίνο παραιτήθηκε από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, αφότου έβγαλε εκατομμύρια επενδύοντας σε αγορές crypto. 

Ο Αζίζ Μακμάχον, διευθύνων σύμβουλος της Goldman και επικεφαλής των πωλήσεων αναδυόμενων αγορών στο Λονδίνο φημολογείται πως κατάφερε να κερδίσει τουλάχιστον 14 εκατομμύρια δολάρια με τη βοήθεια των κρυπτονομισμάτων.

Το Ether, το ψηφιακό νόμισμα το οποίο εμπιστεύτηκε ο τραπεζίτης της Goldman Sachs και τελικά τον έβγαλε ασπροπρόσωπο έχει αυξηθεί περισσότερο από 400% από τις αρχές του έτους. Δημιουργήθηκε περίπου έξι χρόνια μετά το bitcoin. Μάλιστα, σύμφωνα με το CNBC, το πιο πιθανό είναι ο Μακμάχον να έχει επενδύσει και στο dogecoin. Πλέον ηγείται του δικό του hedge fund.

Υπενθυμίζεται πως σοκ προκλήθηκε στην αγορά κρυπτονομισμάτων όταν Ελον Μασκ ανακοίνωσε με ένα tweet ότι η Tesla σταματά την χρήση bitcoin για την αγορά οχημάτων.  Η ανακοίνωση εξαφάνισε από την αγορά crypto 365,85 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία επικαλείται ανησυχίες σχετικά με τη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη του κρυπτονομίσματος.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο υποχώρησε, έτσι, από τα 54.819 δολάρια στα 45.700 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Μαρτίου, μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες ύστερα από την ανάρτηση του Μασκ. Το ψηφιακό νόμισμα, ωστόσο κατάφερε να ανακτήσει περίπου το ήμισυ των απωλειών αυτών νωρίς στη διαπραγμάτευσή του στην Ασία και πριν από λίγο η τιμή του διαμορφώθηκε στα 51.099 δολάρια.

Το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο κρυπτονόμισμα, ακολούθησε παρόμοια πορεία, με πτώση 14% στο χαμηλό επίπεδο των 3.550 δολαρίων, πριν ανακάμψει και πάλι πάνω από τα 4.000 δολάρια.

Share.

Comments are closed.