Στον πάγο προς το παρόν τα σενάρια ανασχηματισμού

0

Προσήλωση στο στόχο που είναι η άμεση υλοποίηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική οικονομία, αλλά και η σωστή και αποτελεσματική διαχείριση του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, ενός πολύτιμου εργαλείου που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα με ασφάλεια στην επόμενη μέρα ζητά από το σύνολο των υπουργών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αφήνουν προς το παρόν στην άκρη την παραπολιτική και τα διάφορα σενάρια που διακινούνται για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, και δίνουν έμφαση στην ίδια την πολιτική και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό.

Μία μεταρρυθμιστική κόπωση ανάμεσα σε κάποιους λίγους θα ήταν καταστροφική την ώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οδηγεί το καράβι με μεγάλες ταχύτητες σε ένα απάνεμο λιμάνι με σημαντικές προοπτικές για την επόμενη μέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει εντοπίσει κάποιες αρρυθμίες στη λειτουργία στο εσωτερικό, αλλά οι όποιες αποφάσεις για αλλαγές θα γίνουν σε νεκρό χρόνο χωρίς να επηρεάσουν την γενική πολιτική κατεύθυνση για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας.

Την ίδια ώρα, από το πρωθυπουργικό γραφείο απορρίπτουν διαρρήδην τα σενάρια πρόωρων εκλογών και σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι η Κυβέρνηση έχει μπροστά της δύο ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρώσει το έργο της.

Για όσους γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι η προάσπιση του  μικροκομματικού που ενδεχομένως να οδηγούσε τη χώρα σε περιπέτειες.

Share.

Comments are closed.