• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πλανήτης»Συγγνώμη Σούνακ στους Βρετανούς – Υπέβαλε παραίτηση ως πρωθυπουργός
Πλανήτης

Συγγνώμη Σούνακ στους Βρετανούς – Υπέβαλε παραίτηση ως πρωθυπουργός

5 Ιουλίου, 2024Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

«Θα ήθελα να πω καταρχήν συγνώμη. Έδωσα τα πάντα από τη θέση μου και εσείς ως πολίτες αποφασίσατε ότι η ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να αλλάξει και εσείς είσαστε εκείνοι που αποφασίζετε» δήλωσε στις πρώτες δηλώσεις του ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Η. Βασιλείου Ρίσι Σούνακ.

Μιλώντας έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνιγκ Στριτ ο Σούνακ πήρε την πλήρη ευθύνη για την βαριά ήττα των Συντηρητικών. «Λυπάμαι και ζητώ συγνώμη απ’ όλους τους πολίτες που δεν μπορέσαμε να τους ικανοποιήσουμε. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους βουλευτές που έχασαν τη θέση τους τους στη Βουλή των Κοινοτήτων».

Όπως είπε θα ζητήσει την παραίτησή του και ως αρχηγός του κόμματος των Συντηρητικών όταν ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διεργασίες. Έχοντας τη σύζυγό του να του συμπαραστέκεται ο Σούνακ θέλησε να κάνει έναν απολογισμό της θητείας του στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Αναφερόμενος στον Κιρ Στάρμερ είπε ότι του εύχεται τα καλύτερα και ότι από τη θέση του πρωθυπουργού της Βρετανίας θα αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις.

«Οποιεσδήποτε διαφωνίες κι αν είχαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, έχει την πλήρη στήριξή μου και τον πλήρη σεβασμό μου. Η οικογένειά του και εκείνος θα πρέπει να υποστηριχθούν από όλους μας καθώς περνούν σε αυτή τη νέα φάση και καθώς ο Στάρμερ θα δίνει τα καλύτερα σε έναν ολοένα πιο ανασφαλή κόσμο», πρόσθεσε.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε όλους όσοι τον στήριξαν ευχαρίστησε το προσωπικό του, τους οικείους του και κυρίως τη σύζυγό του και τις κόρες του.

«Ποτέ φυσικά δεν θα μπορέσω να ανταποδώσω τις θυσίες που έκαναν για μένα, έτσι ώστε να μπορέσω και εγώ να υποστηρίξω από αυτή τη θέση τη χώρα μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρίσι Σούνακ.

«Είμαι μετανάστης τρίτης γενιάς και πραγματικά η Μεγάλη Βρετανία μας προσέφερε ό,τι μπορούσε περισσότερο στην οικογένεια, στη γενιά του παππού και του πατέρα μου, έτσι ώστε να μπορέσω να γίνω πρωθυπουργός. Αυτοτο όραμα της ανεκτικότητας και της κατανόησης, όπως επίσης και της στήριξης, είναι απαραίτητο να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων. Πρόκειται για μια δύσκολη μέρα στο τέλος μιας σειράς που γίνεται ακόμα πιο δύσκολη γιατί πρέπει να εγκαταλείψω αυτή τη θέση»

Σούνακ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΘετική απάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην πρωτοβουλία Μητσοτάκη για χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα των πολυεθνικών
Next Article Οικονομικό Επιμελητήριο: Πιο εύκολη η πρόσβαση των επαγγελματιών στην κρατική χρηματοδότηση

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Pimco: Συμβουλές στους επενδυτές για τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

15 Ιουνίου, 2025

Τεχνητή Νοημοσύνη και εργασία: Πώς αλλάζουν οι δεξιότητες που ζητούνται σήμερα

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.