Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στο Μαξίμου

0

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο του συντονισμού Αθήνας - Λευκωσίας υπό το φως των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 18.30 και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, ενώ θα λάβουν χώρα και διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Επόμενος «σταθμός» στον διπλωματικό συντονισμό έναντι των προκλήσεων της Τουρκίας είναι τώρα το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο θα τεθούν επίσης επί τάπητος στην ατζέντα της τριμερούς συνόδου Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας που θα λάβει χώρα την Τετάρτη στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι εργασίες της συνόδου θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β'.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα απευθύνει επίσης το πρωί της Τετάρτης χαιρετισμό στην τελετή έναρξης της Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ το ίδιο βράδυ ο κ. Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΑΗΕΡΑ, στο πλαίσιο του 99ου συνεδρίου της.

 

Share.

Comments are closed.