• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Σύνδεση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με προγράμματα του ΟΑΕΔ και κοινωνικές παροχές
Ειδήσεις

Σύνδεση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με προγράμματα του ΟΑΕΔ και κοινωνικές παροχές

3 Ιουνίου, 2021Updated:3 Ιουνίου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ολοκληρώνεται το «οικοδόμημα» του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που προβλέπει εκτός από την οικονομική ενίσχυση που αποτελεί τον πρώτο πυλώνα του, την παροχή συμπληρωματικών κοινωνικών υπηρεσιών  και αγαθών (δεύτερος πυλώνας) και την παραπομπή των ωφελούμενων σε δράσεις ένταξής τους στην αγορά εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ (τρίτος πυλώνας).

Από την 1η Ιουνίου 2021 ξεκίνησε η διαδικασία διασύνδεσης όλων των ωφελούμενων του ΕΕΕ με τις υπηρεσίες του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των απαραίτητων τεχνικών αλλαγών στην σχετική πλατφόρμα, αλλά και την επιτυχημένη διενέργεια πιλοτικού προγράμματος εντός του 2019.

Στον πυρήνα του σχεδιασμού βρίσκεται η ισοβαρής υλοποίηση και των τριών πυλώνων που είναι αλληλένδετοι, ούτως ώστε στη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα του ΕΕΕ να εμπεριέχεται η υποστήριξη της σταδιακής εξόδου από αυτό. Εκτιμάται ότι με την έναρξη της καθολικής υλοποίησης του τρίτου πυλώνα, ένα σημαντικό ποσοστό των άνεργων ωφελούμενων του ΕΕΕ θα συμμετέχει σε δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: ««Η κοινωνική μας πολιτική δεν περιορίζεται στην οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Στηρίζουμε οικονομικά τους δικαιούχους, αλλά και τους ενδυναμώνουμε με κίνητρα για την ένταξη τους στον κοινωνικό ιστό και βέβαια στην αγορά εργασίας».

Ο Γενικός Γραμματέας  Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, δήλωσε: «Μετά από στενή συνεργασία και συντονισμένη προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΟΑΕΔ, ΗΔΙΚΑ, Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων) τους τελευταίους μήνες, επετεύχθη η ολοκληρωμένη διασύνδεση των ωφελούμενων του ΕΕΕ με τις υπηρεσίες του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί εκτός του ότι παρέχεται ολοκληρωμένη στήριξη στους πιο ευάλωτους, δημιουργείται και το κατάλληλο υπόβαθρο για την εφαρμογή παρόμοιων ενεργητικών πολιτικών».

Οι δράσεις διασύνδεσης απευθύνονται σε δικαιούχους του ΕΕΕ οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι ηλικίας 20-60 ετών και οι οποίοι εφόσον κληθούν είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχουν. Η καθολική υλοποίηση των δράσεων διασύνδεσης περιλαμβάνει:

  1. Eνημέρωση των ωφελούμενων του ΕΕΕ για τις λεγόμενες «Υπηρεσίες 2ου πυλώνα» στο πλαίσιο συνεδρίας στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ή στο Κέντρο Κοινότητας. Η ενημέρωση περιλαμβάνει εκτίμηση των αναγκών και διασύνδεση με προγράμματα που καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες του ατόμου/νοικοκυριού, π.χ. Επίδομα Στέγασης, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομική συνδρομή, εξειδικευμένες υπηρεσίες για παιδιά, ΑμεΑ, κλπ.
  2. Δημιουργία Ατομικού Σχεδίου Δράσης που θα καταρτίζεται αφού ο ωφελούμενος θα περνά από συνέντευξη με Εργασιακό Σύμβουλο του ΟΑΕΔ. Μετά την κατάρτιση του ΑΣΔ, ο ωφελούμενος θα μπορεί δυνητικά να παραπεμφθεί σε υφιστάμενες δράσεις κατάρτισης/απασχόλησης.

Η προθεσμία εκπλήρωσης της υποχρέωσης είναι μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το μήνα έγκρισης της αίτησης (για χορήγηση ΕΕΕ). Παραδείγματος χάρη, για αίτηση που εγκρίνεται εντός του Ιουνίου 2021, η προθεσμία είναι η 31η Ιουλίου 2021. Η παρακολούθηση της ανταπόκρισης των ωφελούμενων θα γίνεται μέσω των μηνιαίων διασταυρώσεων που πραγματοποιούνται για την έκδοση αρχείου πληρωμής. Προστίθεται ειδικότερα νέος έλεγχος για την κατάρτιση του Ατομικού Σχεδίου Δράσης και ελέγχεται η εκπλήρωση της υποχρέωσης κατάρτισής του.  Σε περίπτωση που στο τέλος του επόμενου μήνα από το μήνα έγκρισης δεν βρεθεί ΑΣΔ, η αίτηση ανακαλείται από την ΗΔΙΚΑ. Οι ωφελούμενοι μπορούν να υποβάλουν εκ νέου  αίτηση τον επόμενο μήνα μετά την εκπλήρωσή της υποχρέωσής τους για συνεργασία με τον ΟΑΕΔ για κατάρτιση ΑΣΔ.

ΟΑΕΔ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑλλαγές στον ΕΝΦΙΑ: Από τον Μάρτιο τα εκκαθαριστικά του 2022
Next Article Η Uber πάει στη... Σαντορίνη

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.