• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Συνέχιση μετά την πανδημία για το 65% των κλινικών μελετών
Ειδήσεις

Συνέχιση μετά την πανδημία για το 65% των κλινικών μελετών

11 Αυγούστου, 2021Updated:11 Αυγούστου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Πάνω από τις μισές φαρμακευτικές και τις εταιρίες διενέργειας κλινικών μελετών – για την ακρίβεια το 56% – δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις κλινικές μελέτες που είχαν σε εξέλιξη, στη διάρκεια του 2021. Το αντίστοιχο ποσοστό για την προηγούμενη χρονιά, είχε φτάσει το 69% ως τον Αύγουστο πέρυσι.

Η πανδημία έφερε καθυστερήσεις με αποτέλεσμα το 41% των νέων κλινικών μελετών αντιμετώπισαν καθυστερήσεις ή ανεστάλησαν το 2020 και επίσης το 41% των μελετών αυτών θα ξεκινήσουν πάλι φέτος.

Σχεδιάζοντας την συνέχιση των κλινικών μελετών τους, το 57% των εταιρειών που διενεργούν κλινικές μελέτες οι ίδιες ή για λογαριασμό άλλων, παρατηρεί ότι το κόστος διενέργειας των μελετών έχει αυξηθεί πλέον. Και οι αυξήσεις αυτές αντισταθμίζονται είτε με περικοπές προϋπολογισμών (στο 45% των περιπτώσεων), είτε με μείωση των ταξιδιών και ακύρωση συμμετοχής σε συνέδρια (15%), είτε με περικοπές στα κέρδη των μετόχων (17%).

Αντίστοιχα, εξαιτίας της πανδημίας, έχει αυξηθεί και ο χρόνος διενέργειας των κλινικών μελετών, διαπιστώνει το 49% των φορέων που τις διενεργούν. Ως αποτέλεσμα, το 65% αυτών των φορέων προσβλέπει στην συνέχιση των κλινικών μελετών που τέθηκαν σε αναστολή, αμέσως μετά τη λήξη της πανδημίας.

Τα παραπάνω στοιχεία  περιλαμβάνονται στη μελέτη «TMF Futures 2021» με στοιχεία από 300 επαγγελματίες φορέων υγείας και η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής εταιρείας πληροφορικής Arkivum.

Η ίδια μελέτη διαπίστωσε πως οι ακυρώσεις κλινικών μελετών ή οι καθυστερήσεις τους, οφείλονταν στην αδυναμία τους να βρουν συμμετέχοντες για τη μελέτη, καθώς πρόκειται για πάσχοντες από χρόνιες και απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, οι οποίοι συχνά ήταν αδύνατο να δεχθούν τις θεραπείες της κλινικής μελέτης. Αντίστοιχα, το 84% των ασθενών με σπάνια νοσήματα στην Ευρώπη, αντιμετώπισαν διακοπή στην περίθαλψή τους, λόγω της πανδημίας, όπως μειωμένη πρόσβαση σε διαγνωστικά τεστ και θεραπείες, όπως χημειοθεραπείες και ενέσιμες αγωγές.

Η πανδημία, οδηγεί το 80% των εταιριών που ασχολούνται με επιστήμες υγείας να υιοθετήσουν τις νέες τεχνολογίες, όπως η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο την υποβοήθηση των κλινικών μελετών και τη διαχείριση των δεδομένων που προκύπτουν από τις κλινικές μελέτες.

Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι πολλοί οργανισμοί επιστημών υγείας επιταχύνουν την ψηφιακή τους μεταρρύθμιση με στόχο να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους, να ενισχύσουν τη δυνατότητα συνεργασιών, αλλά και για να μπορέσουν να βελτιώσουν τις διαδικασίες διενέργειας κλινικών μελετών.

πανδημία
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article29 προσλήψεις στο Δήμο Παιανίας
Next Article Κλήρωση Λόττο: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Related Posts

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η κυβέρνηση ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται»

16 Ιουνίου, 2025

Δύο νέα έργα 3,9 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ

16 Ιουνίου, 2025

ΙΟΒΕ: Υποχώρηση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία τον Μάιο

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.