Συνωστισμός 250 επενδυτών για «ιερές μπίζνες» με τα ακίνητα της Εκκλησίας, στο... μάτι τα «φιλέτα» στα νότια προάστια των Αθηνών

0

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αγορά ή την αξιοποίηση ακινήτων της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς χθες, τελευταία μέρα υποβολής ενδιαφέροντος, είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους 250 εταιρείες και μεμονωμένοι ιδιώτες!

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται κυρίως στην αξιοποίηση οικοπέδων στα Νότια Προάστια. Η ευκαιρία για την κατάθεση πρότασης αξιοποίησης 38 ακινήτων ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, έληξγε χθες και οι υποψήφιοι επενδυτές (κατασκευαστικές εταιρείες, κοινοπραξίες εταιρειών ανάπτυξης, ιδιώτες) από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα κληθούν στη συνέχεια να καταθέσουν τις τεχνικές μελέτες και τις οικονομικές προσφορές τους.

Σημειώνεται ότι όλοι όσοι κατέθεσαν επίσημο ενδιαφέρον, κατέβαλαν από 500-1.500 ευρώ, προκειμένου να λάβουν όλους τους πλήρεις φακέλους των ακινήτων (τοπογραφικά, όροι δόμησης, περιβαλλοντικούς όρους κλπ) για τα προς αξιοποίηση ακίνητα. Το ενδιαφέρον των επενδυτών, εστιάζεται στα νότια της Αθήνας (Βούλα, Βουλιαγμένη κλπ), στη Θεσσαλονίκη (παραλιακά οικόπεδα) και στην Κηφισιά. Οι προτάσεις των επενδυτών προς την Εκκλησία της Ελλάδος είναι να ανεγείρουν πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία, ακόμη και εμπορικά πάρκα γειτονιάς.

Οι υποψήφιοι επενδυτές είχαν ενάμιση μήνα στη διάθεση τους, προκειμένου να μελετήσουν, αναλύσουν και να καταθέσουν μέχρι χθες τις προτάσεις τους προς την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών, ενώ κατέβαλαν συνολικά το ποσό των 500.000 Ευρώ! Το αντίτιμο των 500-1.500 ευρώ είχε οριστεί έτσι ώστε να αποτραπούν περιπτώσεις μη σοβαρών επενδυτών ή και "μπαταχτσήδων" . Το ποσό θα διατεθεί για την ενίσχυση των υποτροφιών φοιτητών που καλύπτει η ΕΚΥΟ καθώς και την ενίσχυση ιδρυμάτων της Εκκλησίας. Αφού κατατεθούν οι φάκελοι με το ενδιαφέρον των επενδυτών και οι προτάσεις τους, σε δεύτερο στάδιο η Εκκλησία θα προκηρύξει διαγωνισμούς για το κάθε ακίνητο.

Οι διαγωνισμοί προβλέπεται να ξεκινήσουν μετά τον Ιούνιο. Σε αυτή τη φάση η Εκκλησία της Ελλάδος θα προσλάβει ως σύμβουλο διεθνή εταιρεία η οποία και θα κάνει και τις εκτιμήσεις των ακινήτων και θα επιβλέπει και τις διαγωνιστικές διαδικασίες, σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ.

Share.

Comments are closed.