• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Επιχειρήσεις»Τ. Θεοδωρικάκος: Στρατηγική η επένδυση στη ναυπηγική βιομηχανία, τμήμα του νέου παραγωγικού μοντέλου
Επιχειρήσεις

Τ. Θεοδωρικάκος: Στρατηγική η επένδυση στη ναυπηγική βιομηχανία, τμήμα του νέου παραγωγικού μοντέλου

30 Οκτωβρίου, 2024Updated:30 Οκτωβρίου, 2024Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Οι επενδύσεις στη ναυπηγική βιομηχανία θα θεωρούνται στρατηγικού χαρακτήρα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την σημερινή του επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και πρόσθεσε πως ο χώρος της ναυπηγοεπισκευής θα προσφέρει όλο και περισσότερες δυνατότητες ασφαλούς εργασίας για νέα παιδιά που θέλουν να δουλέψουν και να παράγουν σε αυτό το χώρο.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από την γενική γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Στελλίνα Σιαράπη, επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και συναντήθηκε με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΟΝΕΧ Technologies, Πάνο Ξενοκώστα, καθώς και με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας, Τζορτζ Τσούνη, «η συμβολή του οποίου υπήρξε καταλυτική για την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης που έγινε στα ναυπηγεία» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Η ναυπηγική βιομηχανία, η γαλάζια οικονομία της πατρίδας μας, είναι στο κέντρο του νέου παραγωγικού μοντέλου. Δεν μπορεί μια χώρα όπως η Ελλάδα, που είναι μια πανίσχυρη ναυτική δύναμη, να μην έχει εξίσου πανίσχυρη ναυπηγική βιομηχανία και ναυπηγοεπισκευή. Γι' αυτό το λόγο η Κυβέρνηση στηρίζει με όλες τις προσπάθειες το νέο σχέδιο για τη ναυπηγική βιομηχανία.

Η ΟΝΕΧ που είναι εγκατεστημένη εδώ και 1,5 χρόνο εδώ στα ναυπηγεία της Ελευσίνας που λειτουργούν πλέον κανονικά, έχει πετύχει έναν τζίρο που υπολογίζεται στα δύο ναυπηγεία το 2024 να ξεπεράσει τα 120 εκατομμύρια ευρώ. Είναι σπουδαίο ότι 450 εργαζόμενοι εργάζονται και αμείβονται κανονικά. Και δημιουργούμε μια νέα δυναμική για το ναυπηγείο.

Θα ήθελα να δώσω δύο μηνύματα: οι νέες επενδύσεις στην ναυπηγική βιομηχανία θα θεωρούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης και την κυβέρνησή μας στρατηγικού χαρακτήρα, με ό,τι θα συνεπάγεται αυτό για τη διευκόλυνση στην υλοποίησή τους και σε ταχύτητα και σε δυναμική και σε αποτέλεσμα ώστε να αυξηθεί σημαντικά η επιρροή και το αποτέλεσμα στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Το δεύτερο είναι αυτά τα νέα παιδιά που εκπαιδεύονται εδώ στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ΔΥΠΑ του Υπουργείου Εργασίας. Ο χώρος της ναυπηγικής βιομηχανίας και της ναυπηγοεπισκευής θα προσφέρει όλο και περισσότερες δυνατότητες εργασίας, ασφαλούς εργασίας για νέα παιδιά που θέλουν να εργαστούν και να παράγουν σε αυτό το χώρο».

Στον υπουργό έγινε παρουσίαση για τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα, αλλά και τους μελλοντικούς στόχους της ONEX, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, συνομίλησε με εργαζομένους, καθώς και με τους νέους που εκπαιδεύονται στα ναυπηγεία στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΔΥΠΑ και από την πλευρά του ο κ. Ξενοκώστας ευχαρίστησε, συνολικά την Κυβέρνηση και τον υπουργό Ανάπτυξης, για την διαχρονική στήριξη, στην επένδυση που έχει γίνει στα ναυπηγεία Ελευσίνας, «ώστε να γίνει πράξη το όραμα για πολλές νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στα ναυπηγεία και μετατροπής τους σε έναν χώρο εξαγωγών με πολύ μεγάλο αποτύπωμα στο ΑΕΠ της χώρας» όπως είπε.

Τ. Θεοδωρικάκος
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΠόθεν Έσχες 2024: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις
Next Article Eurostat: Στο 0,4% η ανάπτυξη της ευρωζώνης το γ’ τρίμηνο

Related Posts

Λόττο: Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Σαββάτου

14 Ιουνίου, 2025

Μινέρβα: Πράσινο φως από Επ. Ανταγωνισμού στην απόκτηση των σημάτων Αλτις, Ελάνθη, SOL και Φλώρα

13 Ιουνίου, 2025

Epsilon SingularLogic: Ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ψηφιακού μετασχηματισμού της ΠΙΝΔΟΣ

12 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.