Τα 10 μέτρα στήριξης για εργαζομένους, επιχειρηματίες, δανειολήπτες, οφειλέτες, ανέργους και ιδιοκτητες ακινήτων

0

Με 10 παρεμβάσεις για τη στήριξη εργαζομένων, επιχειρήσεων, δανειοληπτών, οφειλετών, ανέργων και ιδιοκτητών ακινήτων, θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να... ξορκίσει το κακό που προκαλείται στην οικονομία από το νέο απαγορευτικό που θα ισχύσει έως το τέλος του έτους.

Το συνολικό ύψος του πακέτου ανέρχεται σε €3,3 δισ. και περιλαμβάνει τα εξής:

1. Προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας για όσο διάστημα χρειαστεί. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που θα κλείσουν με κρατική εντολή, θα δοθεί επίδομα €800, αντί για €534 που ίσχυε πριν, ενώ θα καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό οι ασφαλιστικές εισφορές. Το ποσό αναμένεται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις αρχές Δεκεμβρίου.

2. Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους, παρέχεται αναστολής πληρωμής του ΦΠΑ έως τις 30 Απριλίου 2021. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών στο τέλος της ρύθμισης.

3. Για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε αναστολή θα αναστέλλεται η πληρωμή των δόσεων στην Εφορία το Νοέμβριο, οι οποίες μετατίθενται στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.

4. Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δανείων έως το τέλος του έτους για όλους τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις που θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής.

5. Επεκτείνονται για δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν.

6. Χορηγείται νέα εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε 130.000 μακροχρόνια ανέργους όπως τον Απρίλιο.

7. Όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου

κατά 40% και το ίδιο ισχύει για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που είναι σε αναστολή εργασίας.

8. Για το Νοέμβριο οι ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα θα πάρουν το μισό της περικοπής απευθείας στουςτραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

9. Διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που εντάσσονται στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4.

10. Θα ανακοινωθεί νέο σχέδιο για την παράταση πληρωμής των επιταγών.

Share.

Comments are closed.