Τα μεγάλα στοιχήματα Μητσοτάκη: η αντιμετώπιση της ακρίβειας και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας

0

Σε πρώτο πλάνο βάζει το Μέγαρο Μαξίμου τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο και οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες προκαλούν έντονη ανησυχία.

Την ίδια ώρα το αρμόδιο υπουργείο προχωρά με εντατικούς ρυθμούς σε στοχευμένους ελέγχους για την αποτροπή κρουσμάτων αισχροκέρδειας, ενώ παράλληλα στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως όσοι επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία θα αντιμετωπίσουν αυστηρότητα και συνέπειες.

Στο μέτωπο της πανδημίας, το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει στην αύξηση των εμβολιασμών μετά από τις σχετικές αποφάσεις για τους άνω των εξήντα, αλλά και με το άνοιγμα της πλατφόρμας για ραντεβού για τους μικρούς μαθητές ηλικίας 5 έως 11 ετών. Ήδη τα πρώτα σημάδια είναι ενθαρρυντικά, ενώ από την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος τους επόμενους δύο μήνες θα εξαρτηθεί αν θα επιτευχθεί αφενός το χτίσιμο τείχους ανοσίας, αφετέρου να μπει ένα φρένο στην ανησυχητική αύξηση των δεικτών στους θανάτους και τους διασωληvωμένους λόγω covid.

Σε κάθε περίπτωση το πρωθυπουργικό γραφείο αναμένεται να κρατήσει πάση θυσία την οικονομία ανοιχτή, ειδικά στην παρούσα φάση που τόσο οι προβλέψεις για την επόμενη διετία, όσο και τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021 ανοίγουν το δρόμο για εκτόξευση της ανάπτυξης και οδηγούν την Ελλάδα σε μια νέα τροχιά.

Share.

Comments are closed.