Τέλη κυκλοφορίας: Η χρέωση με τον μήνα επαναφέρει το όχημα από την ακινησία

0

Η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή των «τελών κυκλοφορίας με τον μήνα» αναμένεται φέτος να ενεργοποιηθεί λίγο νωρίτερα, δηλαδή τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου, καθώς το οικονομικό επιτελείο προσβλέπει σε κρατικά έσοδα από τα τέλη με τον μήνα. Άμεσα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ που θα υποδέχεται τις αιτήσεις για την άρση της ακινησίας.

Σημειώνεται, ότι την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου πάνω από 130.000 ιδιοκτήτες προχώρησαν στην ηλεκτρονική ακινησία οχημάτων. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες, αλλά και όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες στις κατά τόπους Εφορίες τα προηγούμενα χρόνια θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να τις πάρουν πίσω.

Την ίδια ώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναμένεται να δοθεί και φέτος η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.

Ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και ηλεκτρονική πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ που θα υποδέχεται τις αιτήσεις για την άρση της ακινησίας. Σημειώνεται ότι φέτος για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα στους κατόχους οχημάτων να «καταθέσουν» ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους, μέσω της πλατφόρμας mycar της ΑΑΔΕ, χωρίς δηλαδή να έχουν την υποχρέωση να αποστείλουν τις πινακίδες τους στις κατά τόπους Εφορίες.

Στην νέα πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους αλλά και αυτά του οχήματος και εφόσον πληρώνουν τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν. Την δυνατότητα αυτή θα την έχουν όμως μόνο μια φορά τον χρόνο. Δηλαδή, δεν θα μπορεί κάποιος να αίρει την ακινησία του οχήματός του πάνω από μια φορά τον χρόνο.

Share.

Comments are closed.