Θέμα χρόνου η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Δημόσιο

0

Σε περίοδο αποφάσεων για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος του κορονοϊού έχει μπει το Μέγαρο Μαξίμου. Η θωράκιση των πολιτών ενόψει του δύσκολου φθινοπώρου που έρχεται θα γίνει σε δύο φάσεις με πρώτη αυτή της λήψης μέτρων προφύλαξης, η οποία και θα δημοσιοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης.

Από εκεί και πέρα θέμα χρόνου είναι να μπει σε ισχύ το δεύτερο στάδιο που προβλέπει τη διεύρυνση της συμμετοχής εργαζομένων στο πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά εργαζόμενοι και σε άλλους τομείς του δημοσίου τομέα.

Όπως αναφέρει το Liberal.gr πρώτοι στη λίστα οι εκπαιδευτικοί, με τη σχολική χρονιά να αρχίζει σε λιγότερο από έναν μήνα. Παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων και καθηγητών είναι εμβολιασμένοι, υπάρχει ένα τμήμα που ακόμα απέχει. Φαίνεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξουν εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα. Σκέψεις για υποχρεωτικότητα υπάρχουν και για τους στρατιωτικούς αλλά και για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Είναι προφανές ότι στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο αναγκαίος χρόνος προσαρμογής που έπρεπε να δοθεί φτάνει στο τέλος του γιαυτό και είναι πλέον έτοιμοι να «πατήσουν το κουμπί» σε σχέση με την υποχρεωτικότητα.

Share.

Comments are closed.