Θεοδωρίδου: Τα εμβόλια προστατεύουν περισσότερο από τη φυσική νόσηση

0

Ο εμβολιασμός προσφέρει υψηλή και σταθερή ανοσία που υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος είχαν αρχίσει οι προβληματισμοί για την προσφερόμενη διάρκεια ανοσίας από το εμβόλιο, σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας πως η ανοσία διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες ή και περισσότερους.

Η φυσική ανοσία συμπληρώνεται από αυτή του εμβολίου.

Η ανοσία από τα εμβόλια αλλά και από τη νόσο είναι υψηλή αλλά δεν είναι 100% προστατευτική. Τα διαθέσιμα στοιχεία είναι περισσότερα για την ανοσία παρά για τη φυσική νόσο, πρόσθεσε.

Ο εμβολιασμός προσφέρει υψηλή και σταθερή ανοσία που υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση. Η νόσος Covid είναι απειλητική και μπορεί να αφαιρέσει το πολύτιμο αγαθό της ζωής.

«Στο τραπέζι η τρίτη δόση για τους κάτω των 50 ετών»

Από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως έχουν γίνει 12.900.000 εμβολιασμοί στη χώρα. 6.640.000 πολίτες (63,4%) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δόση, ενώ 6.380.000 πολίτες (60,8) έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Όσον αφορά την τρίτη δόση o γ.γ. του υπ. Υγείας επεσήμανε πως αύριο θα εξεταστεί από την επιτροπή το ζήτημα ενισχυτικής δόσης για τους κάτω των 50 ετών, που έχουν περάσει 6 μήνες από την τελευταία δόση

Για τα μέτρα, με αφορμή το «μαύρο ρεκόρ» ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ενεργά όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και εξετάζονται όλα τα νέα μέτρα, όπως και αυτό της αποστολή sms στους ανεμβολίαστους.

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.