Τι αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων για Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση

0

Στο μικροσκόπιο των επιτελείων όλων των κομμάτων βρίσκονται τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν τις τάσεις της κοινής γνώμης εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Ο μεγάλος χαμένος από μία ενδελεχή ματιά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης απέρριψε διαρρήδην τη στρατηγική της έντασης και της πόλωσης σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία, ενώ η εμμονή των επιτελών της Κουμουνδούρου σε παλαιοκομματικές τακτικές και η επικίνδυνη στάση τους για τη δημόσια υγεία μέσα από τη στήριξη της συμμετοχής σε ανοιχτές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις χωρίς την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης στοίχισαν στη δεξαμενή των μετριοπαθών ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και αποκλειστικές πληροφορίες του lykavitos.gr για έρευνες που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένει σε διψήφια νούμερα (δώδεκα με δεκατρείς μονάδες).

Στην αντίπερα όχθη, η Κυβέρνηση καταγράφει μεν μία μικρή φθορά λόγω των χειρισμών της στο θέμα της πανδημίας, υψηλά ποσοστά ανθεκτικότητας δε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με τη χώρα να βλέπει σύντομα το φως στο τούνελ και τη μέρα επιστροφής στην κανονικότητα να βρίσκεται κοντά.

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να δώσει μεγάλη έμφαση από εδώ και στο εξής στις υψηλές προσδοκίες των πολιτών αλλά και στη δραστική αντιμετώπιση οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων που αφήνει πίσω ο κορωνοϊός και τα οποία πρόκειται να απασχολήσουν την βασική ατζέντα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, απώλειες καταγράφει και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο παρασύρθηκε το τελευταίο διάστημα από την υπέρμετρη όξυνση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να χάσει πόντους στο χώρος της Κεντροαριστεράς.

Share.

Comments are closed.