Τι προβλέπει το ΦΕΚ για το πλαφόν στις τιμές των τεστ του κορωνοϊού

0

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο τιμολόγιο από τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές σχετικά με τις τιμές των τεστ του κορωνοϊού.

Η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, με την υποσημείωση ότι το πλαφόν δεν ισχύει στην περίπτωση της δειγματοληψίας, εφόσον αυτή δεν γίνει εντός του ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου ή της ιδιωτικής κλινικής.

Αναλυτικά, με βάση την υπουργική απόφαση καθορίζεται:

1. Για το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time - PCR, α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), το ποσό των 40 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 20 ευρώ. Σύνολο 60 ευρώ.

2. Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊούSARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test), α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.) στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας, στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των 10 ευρώ.

Το πλαφόν δεν ισχύει για τις δειγματοληψίες στην περίπτωση που αυτές γίνουν εκτός των διαγνωστικών κέντρων ή κλινικών. Επίσης οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο με τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το πλαφόν επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Share.

Comments are closed.