Τιμητική διάκριση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

0

Το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμήθηκε για τη συνολική του προσφορά στη ναυτική εκπαίδευση και για την δωρεά της αποκατάστασης και πλήρους ανακαίνισης των κτηριακών υποδομών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων (ΑΕΝ) στην Κεφαλονιά, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στο Αργοστόλι.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου ξεπέρασε το ποσό των 700.000 ευρώ και περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στα κτήρια της ΑΕΝ στο Αργοστόλι, τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό της, καθώς και την τοποθέτηση ενεργειακών παραθύρων.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης , παρέλαβε

αναμνηστικό ενθύμιο από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, καθώςκαι τιμητική πλακέτα με τη σημαία του Αρχηγού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, την οποία παρέδωσε ο ίδιος ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος κ. Θεόδωρος Κλιάρης.

Στην εκδήλωση, επίσης τιμώμενο πρόσωπο ήταν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κα. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, για την συμβολή της στην εξασφάλιση πόρων μέσω ΕΣΠΑ για τον εργαστηριακό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό της Σχολής, ενώ παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Παναγής Καπάτος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων-Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ.Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Μητροπολίτης Κεφαλλ

ηνίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς καιΙθάκης κ. Σταύρος Τραυλός, εκπρόσωποι από το Ίδρυμα Βεργωτή, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην πολύτιμη προσφορά του Ιδρύματος Ευγενίδου, που «ανέλαβε σε μια δύσκολη στιγμή να αποκαταστήσει τις κτηριακές υποδομές της Σχολής», ενώ απέδωσε τα εύσημα και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που έχει βοηθήσει δύο φορές τη Σχολή, τόσο το 2013 όσο και το 2020. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός Ναυτιλίας στον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης με την εισαγωγή της τηλεκπαίδευσης στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση, με πολύτιμους αρωγούς πάλι το Ίδρυμα Ευγενίδου και τη Microsoft. Ο κος Πλακιωτάκης τόνισε τη σημασία του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψ

ε το Υπουργείο Ναυτιλίας με το Ίδρυμα Ευγενίδου, το οποίο και ανέλαβε να εκπονήσει και να παρουσιάσει το στρατηγικό πλαίσιο αναδιοργάνωσης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, στην ομιλία τουαναφέρθηκε στη μακρά ιστορία της σχέσης του Ιδρύματος Ευγενίδου με την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού των Ιονίων Νήσων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του αείμνηστου Ευγένιου Ευγενίδη στην αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού του 1953 στη Ζάκυνθο. Ο ιδρυτής του Ιδρύματος Ευγενίδου είχε προσφέρει τότε το κολοσσιαίο ποσό του 1 δις δραχμών, το ποσό των 300 εκατ. δραχμών μέσω της ναυτιλιακής του εταιρείας “SVENSKA”, καθώς και ένα πλήρως εφοδιασμένο κινητό νοσοκομείο στη Ζάκυνθο, λυόμενα σπίτια στο Αργοστόλι, ενώ ανάλαβε και την ενδιαίτηση και περίθαλψη των παιδιών.

Share.

Comments are closed.