Την Τετάρτη ανοίγουν τα ραντεβού για 35-39 με όλα τα εμβόλια

0

Για την πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού ενημερώνουν από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μία δόση εμβολιασμού για όσους έχουν νοσήσει από την Covid-19 πριν από 6 εως 12 μήνες ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Η διάρκεια των εξουδετερωτικών αντισωμάτων ήταν μεγάλης διάρκειας από αυτήν που πιστεύαμε αρχικά, ξεπερνάει τους 12 μήνες. Με τη βάση αυτή της διάρκειας των αντισωμάτων από τη φυσική νόσηση και την κατά 96% μείωση του ενδεχόμενου επαναλοίμωξης αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος, που θα περιλαμβάνει μία δόση εμβολίου», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό κατά την κύηση, η κυρία Θεοδωρίδου εξήγησε ότι προφυλάσσεται η έγκυος και το νεογνό.

«Βάσει των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι σήμερα, συστήνεται να γίνεται ο εμβολιασμός με εμβόλια mRNA. Θηλάζουσες που δεν γίνονται δεκτές να εμβολιαστούν, είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Ο θηλασμός δεν αποκλείει μία γυναίκα από τον εμβολιασμό», τόνισε.

Από τις 26 Μαΐου για τους 35-39 ετών

Στις 26 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών με όλα τα εμβόλια, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Share.

Comments are closed.