Το 50% των επιχειρήσεων έχει χτυπηθεί άγρια από τον κορωνοϊό

0

Τα απανωτά χτυπήματα στην αγορά λόγω του κορωνοϊού και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, διαμορφώνουν έναν εφιάλτη για το 65% των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν χτυπηθεί άγρια η... ανελέητα. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Alco για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το 80,5% των μελών - επιχειρήσεων βλέπει τα έσοδά του να είναι πολύ μειωμένα, ενώ το 65% θεωρεί τα μέτρα της κυβέρνησης ως ανεπαρκή.

Για το 49,5% των επιχειρήσεων η πτώση των εσόδων ξεπερνά το 20%, ενώ το 28% καταγράφει μείωση 21%-40% και το 21,5% άνω του 41%. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι το 54% των επιχειρήσεων περιμένει νέα μείωση τζίρου, κάτι που σημαίνει ότι μαζί με το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα ενεργοποιηθεί και ένα σπιράλ... θανάτου, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις θα φέρει το τέλος για χιλιάδες επιχειρήσεις.

Τα μέτρα στήριξης, όπως οι αναστολές συμβάσεων ή φορολογικών υποχρεώσεων, η επιστρεπτέα προκαταβολή και η μείωση ενοικίου, έχουν βοηθήσει σε περιορισμένο βαθμό. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας...

Share.

Comments are closed.