Το iOS 15 της Apple σάς δίνει τη δυνατότητα να καταλαβαίνετε ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσετε

0

Tα wearables (συσκευές που μπορούν να φορεθούν) μπορούν να καταλάβουν αν έχετε πέσει, αλλά, τώρα είναι δυνατό να καταλάβουν εάν το περπάτημά σας είναι ασταθές, πολύ πριν πέσετε.

Το τελευταίο λειτουργικό σύστημα iPhone της Apple, το iOS 15, λαμβάνει τις μετρήσεις βάδισης που υπάρχουν στην εφαρμογή Health – ασυμμετρία βάδισης, χρόνος στήριξης, μήκος βήματος και ταχύτητα βάδισης – και τα αξιολογεί, ώστε να βαθμολογήσει τη συνολική σταθερότητα του βαδίσματός σας.

Μετά από λίγες ημέρες συλλογής δεδομένων ενώ περπατάτε, κατά προτίμηση κρατώντας ή τοποθετώντας το iPhone σας κάπου κοντά στο ύψος των γοφών σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση σχετικά με το εάν η σταθερότητα του βαδίσματός σας είναι εντάξει (OK), χαμηλή (low) ή πολύ χαμηλή (very low).

Αυτό δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζει αν κινδυνεύετε άμεσα να πέσετε – η εφαρμογή δεν μπορεί να γνωρίζει τους κινδύνους που κρύβονται στο σπίτι σας – αλλά μπορεί να σας ενημερώσει για τους κινδύνους πτώσης μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Αν λάβετε χαμηλή βαθμολογία, αυτό να σημαίνει ότι θα σας βοηθούσε να κάνατε ασκήσεις ενδυνάμωσης και ισορροπίας. Η Apple έχει πέντε βίντεο μικρής διαρκείας στην εφαρμογή Health με απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας.

Γιατί, όμως, πρέπει να δίνετε προσοχή στη σταθερότητα του βαδίσματός σας; Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την απώλεια ακοής, η κινητικότητά σας χειροτερεύει, επίσης, σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Τα προβλήματα δεν είναι εμφανή μέχρι να, ξαφνικά, να εμφανιστούν.

Share.

Comments are closed.