Το Παίδων Πεντέλης μετατρέπεται σε Μέγα εμβολιαστικό κέντρο

0

Σε Μέγα εμβολιαστικό κέντρο μετατρέπεται το Παίδων Πεντέλης, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν ανησυχία για τη λειτουργία του. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα χαρακτήρισε σημαντικό το συγκεκριμένο νοσοκομείο και είπε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Αυτό γίνεται γιατί στην Αθήνα γίνονται καθημερινά 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο «Αγία Σοφία», 400 στο «Αγλαΐα Κυριακού» και 300 στο Παίδων Πεντέλης και θέλουμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη.

«Το Παίδων Πεντέλης έχει πολύ καλή πρόσβαση και πάρκινγκ, έχει εξυπηρετική πρόσβαση για γονείς και τα παιδιά» σημείωσε η υπουργός και ανέφερε ότι πριν παρθεί η απόφαση είχε συνομιλίες και με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. «Θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για αυτό και ανοίγουμε θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα σταλούν και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αθηνών», τόνισε.

«Το Πάσχα μας θα είναι κανονικό»

Η αναπληρώτρια υπουργός εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. «Φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε αρκετά κρούσματα» ανέφερε.

Για τη λειτουργία των σχολείων η υπουργός σημείωσε ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα παιδιά και όλα μπορεί να αλλάξουν. «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είχε κλειστά τα σχολεία για μεγάλο διάστημα και αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά» επισήμανε.

«Το Πάσχα μας θα είναι κανονικό. Την περίοδο εκείνη θα έχει κρούσματα όπως έχει και η γρίπη» είπε χαρακτηριστικά.

Share.

Comments are closed.