Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, κύριε Τσίπρα

0

Νομίζω ότι είναι περιττό πλέον, να προσπαθήσουμε, να διυλίσουμε για άλλη μια φορά την πολιτική συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να καταλήξουμε σε νέα συμπεράσματα.

Του Γιάννη Μιχαήλ

Ο χαρακτήρας του ανδρός παραμένει αναλλοίωτος, από τον καιρό που, ως νεαρός Κνίτης και στη συνέχεια, ως στέλεχος του Συνασπισμού, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός της χώρας, μας έδειξε ότι εκτός του ότι είναι αδίστακτος, ανήθικος, ημιμαθής, ψεύτης, υποκριτής, ανάγωγος, διαστρεβλωτής είναι και αμετροεπής.

Βέβαια, δεν θα περιμένουμε, από έναν πολιτικό, ο οποίος τρέφει μίσος για την πανεπιστημιακή παιδεία, αλλά και για την αρχαία γραμματεία, να γνωρίζει το ρητό του Κλεόβουλου του Λίνδιου (ενός από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδος), ο οποίος είχε πει το περίφημο ρητό «παν μέτρον άριστον», το οποίο σημαίνει να αποφεύγει ο άνθρωπος τις ακρότητες και να τηρούμε το μέτρο στη ζωή μας.

Για τον… τέως πρωθυπουργό η μοναδική αλήθεια είναι το ψέμα. Και βέβαια, είναι ο πολιτικός εκείνος, ο οποίος γίνεται κήνσορας, ενώ είχε δεκάδες φορές, διασπείρει τις διχαστικές και ανοίκειες θεωρίες, «εμείς ή αυτοί», «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αναφέρεται στον ελληνικό λαό, τον οποίο διαιρεί σε ημέτερους και έτερους, χωρίς την παραμικρή ντροπή. Έχουμε αναφερθεί σε πάρα πολλά δημοσιεύματα στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, σε μείζονα ζητήματα.

Θα ήταν νομίζω περιττό, να αναφέρουμε για ακόμη μια φορά, τα όσα έχουν διαπραχθεί στο παρελθόν. Είναι εντελώς περιττό.

Θα σχολιάσουμε τα πρόσφατα γεγονότα και στην υποκριτική και επιλεκτική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ. Επιχειρεί, για μια ακόμη φορά, όπως έκανε και στην περίοδο των αγανακτισμένων, να λέει ότι η Ελλάδα ζει σε ένα ζόφο, προκειμένου να εξάψει και πάλι την οργή των πολιτών και να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης.

Γνωστή η τακτική της πεζοδρομιακής πολιτικής. Ενώ ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε την αστυνομία, προκειμένου να προστατεύει τον Τσίπρα, αφού είχαν κλείσει μονίμως την οδό Ηρώδου Αττικού. Σήμερα, στην κορύφωση της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, πατρονάρει καθημερινές διαδηλώσεις και καταλήψεις Πανεπιστημίων (στις οποίες μετέχουν περισσότεροι μπαχαλάκηδες από τους φοιτητές), ενώ ψεύδονται ασύστολα, ότι υπάρχει αστυνομοκρατία.

Ο ψευδεπίγραφος δήθεν αριστερός, (θαυμαστής του ηγέτη της Βενεζουέλας Μαδούρο) κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι έχει προκαλέσει δεινά στην ελληνική κοινωνία. Δεν λέει, όμως, κουβέντα, για τον βιασμό της ελευθερίας του συνόλου των πολιτών.

Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, από τις 300 καταδρομικές επιχειρήσεις εναντίον αστυνομικών, πολιτικών και δημόσιων γραφείων, τον τελευταίο καιρό, με πρωταγωνιστές τους «λαϊκούς αγωνιστές», που θέλουν την ελευθερία του Κουφοντίνα.

Ο Τσίπρας, για όλα αυτά κρατάει αιδήμονα σιωπή, ενώ μεγιστοποιεί ήσσονος σημασίας θέματα. Τελικά να πει ο Τσίπρας, χωρίς περιστροφές. Θέλει αστυνομικούς «καντηλανάφτες» ή ένα σώμα για να πατάξει την ανομία και την παρανομία.

Πρέπει να ξέρει, ότι οι αστυνομικοί δεν ζητούν κομματικές ταυτότητες από τους πολίτες, αλλά- βεβαίως- ελέγχουν τους παράνομους. Όχι «άλλο κάρβουνο», Αλέξη. Να λες επιτέλους την αλήθεια και να μην καλύπτεις τις ενέργειες των ημιπιτσιρικάδων- όπως είχε πει ο κ. Βούτσης – ετών 37.

Το ψέμα, έχει κοντά ποδάρια. Και η αλήθεια πάντοτε, αποκαλύπτει την πραγματικότητα.

Share.

Comments are closed.