Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για φρένο στους επίδοξους εκδρομείς

0

Κωδικός «Έξοδος Πάσχα» για την Ελληνική Αστυνομία, που εκπονεί ήδη σχέδιο για να μπλοκάρει επίδοξους εκδρομείς που θα επιχειρήσουν να σπάσουν τον κλοιό των απαγορεύσεων για να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν ήδη από σήμερα με τους άνδρες της τροχαίας να γυρίζουν πίσω πολίτες που επιχείρησαν να περάσουν τα διόδια της Ελευσίνας . Από αύριο ισχυρή θα είναι η παρουσία της αστυνομίας σε διόδια αλλά και παράδρομους στις Εθνικές οδούς ενώ σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι και εντός των τειχών καθώς καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα μπορούμε να πάμε στις εκκλησίες αλλά μόνο στις περιοχές που μένουμε.

Το μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής αστυνομίας για να αποτρέψει την έξοδο των κατοίκων από τις πόλεις προς την επαρχία έχει μπει ήδη σε εφαρμογή σε ολόκληρη την χώρα. Ο στόχος ξεκάθαρος. Κανείς δεν θα κάνει Πάσχα στο χωριό. Η κυβέρνηση έχει τονίσει σε όλους τους τόνους ότι και το φετινό Πάσχα θα το περάσουμε στα σπίτια μας, ζητά υπομονή και δείχνει την 15η Μαΐου ως την ημερομηνία που θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις για τους πολίτες.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών, σε όλους τους παράδρομους – στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας καθώς όπως υπενθυμίζεται οι θαλάσσιες μεταφορές δεν έχουν απελευθερωθεί.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Μ. Παρασκευή ισχύουν οι απαγορεύσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Εκτός του δήμου κατοικίας οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Αλλαγές έχουμε και το ωράριο κυκλοφορίας έτσι την Μεγάλη εβδομάδα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5 το πρωί έως τις 10 το βραδύ ενώ από την δευτέρα του Πάσχα που ανοίγει επίσημα και η εστίαση το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5 το πρωί μέχρι και τις 11 το βράδυ.

Οι αστυνομικοί έχουν εντολές να ελέγχουν αυστηρά και να προβαίνουν σε διασταύρωση και στις βεβαιώσεις για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις.

Share.

Comments are closed.