Το σχέδιο του Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση της χώρας

0

Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη

Σε «συναγερμό» στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Στο εσωτερικό της Κυβέρνησης εκτιμούν ότι το χρονικό κομβικό αυτό σημείο θα αποτελέσει την αφετηρία για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά από ένα επίπονο καλοκαίρι με τις αναταράξεις από τον κορωνοϊό να έχουν πλήξει την παραγωγική Ελλάδα και με τις κοινωνικές επιπτώσεις να είναι πλέον ορατές στον ορίζοντα του φετινού χειμώνα.

Κάτω από τις δύσκολες αυτές συνθήκες, ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να δώσει ένα ξεκάθαρο στίγμα για το πώς θα οδηγήσει το καράβι σε ένα απάνεμο λιμάνι, δημιουργώντας από τη μια πλευρά ισχυρά αναχώματα στην ύφεση που καλπάζει και από την άλλη αξιοποιώντας με τον κατάλληλο τρόπο τους πόρους που έχει στη διάθεση της η ελληνική κυβέρνηση για να βάλει ξανά μπρος στις μηχανές της οικονομίας και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης μέσα στο 2021.

Για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτάξει την «αλήθεια» ως μέσο διασφάλισης της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει με τους πολίτες.

Οι όποιες φοροαπαλλαγές αποφασισθούν θα ενταχθούν μέσα σε συγκεκριμένο δημοσιονομικό πλαίσιο, ενώ άλλες παραπέμπονται για τα επόμενα χρόνια, αφού πρώτα η χώρα έχει πετύχει ισορροπία στους οικονομικούς δείκτες.

Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι η «Κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ψέματα στο λαό για το μέγεθος της κρίσης και της ζημιάς που θα επιφέρει στην οικονομία η πανδημία. Από την αρχή υπήρξαμε ειλικρινείς και ενημερώσαμε ότι θα περάσουμε μια δύσκολη χρονιά, σαν αποτέλεσμα μια παγκόσμιας κρίσης που πλήττει όλες τις χώρες, στον ίδιο κι ακόμη σε μεγαλύτερο βαθμό».

Η Κυβέρνηση διαθέτει ταυτόχρονα ένα ισχυρό όπλο που σχετίζεται με το ευρωπαϊκό πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στόχος είναι η άμεση αξιοποίηση του πακέτου ώστε να στηριχθούν συγκεκριμένοι τομείς της ελληνικής οικονομίας και να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, στη διατήρηση των υφιστάμενων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Share.

Comments are closed.