Τουρκία: Νέο κύμα μαζικών πωλήσεων προκάλεσαν στη λίρα τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση περισσότερο των 12 μηνών

0

Εν μέσω νέων πιέσεων βρέθηκε η τουρκική λίρα, μετά το ράλι στο οποίο επιδόθηκε στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς ένα νέο μαζικό κύμα πωλήσεων πλήγωσε το τουρκικό νόμισμα.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η ισοτιμία έναντι του αμερικανικού υποχωρούσε 3,5% διαμορφούμενη στο 7,7985, η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάστημα περισσότερο των 12 μηνών.

Οι Τούρκοι για άλλη μία φορά θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις υψηλές πτήσεις της λίρας και επιδόθηκαν σε πωλήσεις αγοράζοντας πιο φθηνά δολάριο, ενώ παράλληλα υπήρξε και μερίδα επενδυτών που έκλεισαν long θέσεις στο τουρκικό νόμισμα (στοιχήματα ότι ένα περιουσιακό στοιχείο θα σημειώσει άνοδο.

Την περασμένη εβδομάδα η λίρα ενισχύθηκε περισσότερο από 10%, εν αναμονή της αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα και τις δεσμεύσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για φιλικές προς την αγορά πολιτικές.

Οι επενδυτές είδαν το ράλι της προηγούνης εβδομάδας ως ευκαιρία να αποκομίσουν κέρδη από ένα νόμισμα το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα σημείωνε το ένα ιστορικό υψηλό ρεκόρ μετά το άλλο.

Εντέλει μετά τα κέρδη της περασμένη εβδομάδας υπήρξε μία μεταστροφή στο τουρκικό νόμισμα με τους επενδυτές να επιδίδονται σε κατοχύρωση των κερδών.

Share.

Comments are closed.