Βρετανία: Σκέψεις για ταξίδια χωρίς καραντίνα στις «πορτοκαλί» χώρες όπως η Ελλάδα

0

Να επιτραπεί να ταξιδεύουν οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες στη Βρετανία σε χώρες που κατατάσσονται στην «πορτοκαλι» λίστα χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους εξετάζεται από τη βρετανική Κυβέρνηση, σύμφωνα με την The Telegraph.

Μέχρι τώρα, όσοι θέλουν να επιστρέψουν από χώρες που κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες και να υποβληθούν δύο φορές σε τεστ για την Covid-19.

Οι σκέψεις για αλλαγές, όπως αναφέρει ο Guardian, γίνονται καθώς η Κυβέρνηση Τζόνσον αναζητεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στα περισσότερα ταξίδια Βρετανών στο εξωτερικό και την προσπάθεια να μπλοκαριστεί η «εισαγωγή» νέων μεταλλάξεων.

Μέχρι σήμερα, με βάση το σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» για τα βρετανικά ταξίδια στο εξωτερικό, προορισμοί που θεωρούνται «μέτριου κινδύνου» κατατάσσονται σε μια «πορτοκαλί» λίστα, απαιτώντας από τους επιβάτες που επιστρέφουν στη Βρετανία να αυτοαπομονωθούν για δέκα ημέρες, ενώ εκείνοι που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», οι λεγόμενες «κόκκινες χώρες», απαιτούν καραντίνα σε ξενοδοχείο για την ίδια περίοδο.
Όταν η Κυβέρνηση κατάργησε την απαγόρευση του ταξιδιών εκτός Βρετανίας τον περασμένο μήνα, μόνο δώδεκα τοποθεσίες συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των ασφαλών προορισμών.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση της Kυβέρνησης να διατηρήσει περιορισμούς στα ταξίδια σε πολλές δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, όπως η χώρα μας και η Ισπανία.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στη Βρετανία από χώρες της «πράσινης» λίστας θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ κορωνοϊού πριν ξεκινήσουν, καθώς και άλλο ένα τεστ μετά την άφιξή τους, αλλά δε θα χρειαστεί να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Share.

Comments are closed.