Βρούτσης: «Έως τέλος Απριλίου η καταβολή 35.000 εκκρεμών συντάξεων προς αγρότες»

0

Με την απονομή των 35.000 συντάξεων αγροτών θα ξεκινήσει η απονομή όλων των εκκρεμών συντάξεων εντός του 2021.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, με παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και διατάξεις για την ενίσχυση του e-ΕΦΚΑ.

«Αναλαμβάνουμε τη δέσμευση ότι οι 35 χιλιάδες εκκρεμείς αγροτικές συντάξεις να αποδοθούν έως το τέλος Απριλίου 2021», ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως το 2019 είχαν αποδοθεί 123.324 νέες κύριες συντάξεις για να αυξηθεί η απονομή το 2020 στις 160.000.

«Σπάμε κάθε ρεκόρ μέσα στην πανδημία με μπροστάρηδες τον διοικητή ΕΦΚΑ και το προσωπικό. Καταβάλλαμε για συντάξεις 190 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από όσα είχαμε προϋπολογίσει. Στόχος για το 2021 είναι να δοθούν 624 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα και να αυξήσουμε την απονομή των συντάξεων κατά 30% σε σχέση με το ρεκόρ του 2020. Θα δώσουμε πάνω από 230 χιλιάδες συντάξεις για να τελειώσουμε με την παθογένεια του παρελθόντος».

Ακόμα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι από σήμερα και σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ιατροί, αγρότες κ.λπ. θα μπορούν να δηλώσουν ελεύθερα την ασφαλιστική τους κατηγορία.

Επίσης, ο Γιάννης Βρούτσης πρόσθεσε ότι προωθείται ρύθμιση ώστε όλοι οι εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις να μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας έχοντας συμπληρώσει 50 ένσημα αντί 100. Να σημειωθεί πως υπήρχε αυτή η ρύθμιση μόνο για τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό.

Share.

Comments are closed.