• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πλανήτης»Wall Street: Πληθωρισμός και πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές ρίχνουν την αγορά
Πλανήτης

Wall Street: Πληθωρισμός και πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές ρίχνουν την αγορά

10 Ιουνίου, 2026Updated:10 Ιουνίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Πτωτικά κινούνται την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι  μετοχές υποχωρούν, μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν διαρκούν «υπερβολικά πολύ». Επιπρόσθετα, ο συνολικός ετήσιος πληθωρισμός, ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες τιμών, ξεπέρασε το 4% για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί κατά 1,23%, στις 50.245,18 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 χάνει 1,02%, στις 7.311,45 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite καταγράφει πτώση κατά 1,38%, στις 25.324564,912 μονάδες.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate κατέγραφαν άνοδο άνω του 3%, διαπραγματευόμενα στα 90,87 δολάρια το βαρέλι.

Οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής μικροτσίπ δέχθηκαν εκ νέου πιέσεις την Τετάρτη, επηρεάζοντας και την ευρύτερη αγορά. Οι μετοχές της Advanced Micro Devices (AMD) και της Broadcom υποχώρησαν, σημειώνοντας πτώση για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες.

Ο κλάδος των ημιαγωγών είχε δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, με το αμοιβαίο κεφάλαιο ETF iShares Semiconductor  να χάνει 2% την Παρασκευή. Ο κλάδος ανέκαμψε ελαφρώς τη Δευτέρα, πριν επανέλθουν οι πωλήσεις την Τρίτη.

Οι μετοχές αυτές βρίσκονται υπό πίεση ενόψει της δημόσιας εγγραφής (IPO) της SpaceX την Παρασκευή. Ορισμένοι επενδυτές εκτιμούν ότι αρκετοί, ιδιαίτερα μικροεπενδυτές λιανικής, ρευστοποιούν κερδοφόρες θέσεις σε μετοχές μικροτσίπ για να δημιουργήσουν χώρο στα χαρτοφυλάκιά τους για τη μεγαλύτερη IPO όλων των εποχών. Άλλοι θεωρούν ότι η αδυναμία οφείλεται απλώς σε κατοχύρωση κερδών μετά από μια τόσο έντονη άνοδο. Παρά τη διόρθωση, το ETF ημιαγωγών εξακολουθεί να καταγράφει άνοδο άνω του 87% από την αρχή του έτους.

Οι μετοχές περιόρισαν τις απώλειές τους μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον δομικό δείκτη τιμών καταναλωτή (Core CPI) του Μαΐου, εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενέργειας, ο οποίος ήταν ελαφρώς χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις. Σε μηνιαία βάση, ο Core CPI αυξήθηκε κατά 0,2%, έναντι πρόβλεψης για 0,3%, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics.

Σε ετήσια βάση, ο Core CPI διαμορφώθηκε στο 2,9%, σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τον στόχο πληθωρισμού 2% της Federal Reserve.

Ο συνολικός ετήσιος πληθωρισμός, ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες τιμών, ξεπέρασε το 4% για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια.

«Αν μιλάμε για την ουσία όσων έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες, η άνοδος έχει συγκεντρωθεί κυρίως στον χώρο των μνημών και των ημιαγωγών, που έχουν στηρίξει την αγορά. Ήταν η βασική κινητήρια δύναμη πίσω από τα πάντα και έχουν ανέβει τόσο πολύ που αυτή τη στιγμή η αγορά φαίνεται υπερβολικά "φουσκωμένη"», δήλωσε η Marta Norton, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της Empower Investments, στο CNBC. «Σημαίνει αυτό ότι υπάρχει κάποια θεμελιώδης επιδείνωση; Δεν είμαι βέβαιη γι’ αυτό», πρόσθεσε. «Ωστόσο, είναι σαφές ότι το επενδυτικό κλίμα έχει φτάσει σε ακραία επίπεδα και πιθανότατα παρακολουθούμε μια διορθωτική κίνηση της αγοράς».

featured Wall Street
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΧρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ: Νέα ευκαιρία για επιστροφή στις 72 δόσεις
Next Article Γυαλιά οράσεως: Πώς θα εισπράξουν οι δικαιούχοι την αποζημίωση των 100 ευρώ

Related Posts

Η Amazon εξασφάλισε δάνειο 17,5 δισεκ. δολαρίων

10 Ιουνίου, 2026

Κομισιόν: Νέα αναπτυξιακή στρατηγική για τα νησιά και τις παράκτιες περιοχές

10 Ιουνίου, 2026

Fed: Στις 24 Ιουνίου τα αποτελέσματα των stress tests για τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες

10 Ιουνίου, 2026
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2026 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.