• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Χρήμα»Εικόνα Αγοράς»Χ.Α.: Νευρικό κλείσιμο στις 2.697 μονάδες – Ράλι σε Optima και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Εικόνα Αγοράς

Χ.Α.: Νευρικό κλείσιμο στις 2.697 μονάδες – Ράλι σε Optima και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

10 Σεπτεμβρίου, 2026Updated:10 Σεπτεμβρίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ήπια πτωτικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, έπειτα από μία ημέρα έντονης μεταβλητότητας και συνεχών εναλλαγών προσήμου, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει τελικά το όριο των 2.700 μονάδων, παρά τις στηρίξεις από τις τράπεζες και επιλεγμένα blue chips.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,15% στις 2.697 μονάδες, έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά από τις 2.689,69 έως τις 2.718,34 μονάδες. Η εικόνα της αγοράς επηρεάστηκε από τη νέα άνοδο του πετρελαίου, η οποία αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις επιπτώσεις του στις διεθνείς αγορές.

Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν αυξημένη, με την αξία συναλλαγών στα 399,8 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 55,7 εκατ. τεμάχια.

Στήριγμα αποτέλεσε ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος ανέκαμψε μετά τις ισχυρές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,45% στις 3.200,83 μονάδες, με την εικόνα στο εσωτερικό του κλάδου να παραμένει μεικτή.

Πρωταγωνίστρια ήταν η Optima Bank, η οποία εκτινάχθηκε κατά 5,45% στα 12,76 ευρώ, κατακτώντας νέα ιστορικά υψηλά. Ισχυρή ήταν και η εικόνα της Alpha Bank, η οποία ενισχύθηκε κατά 1,72% στα 4,785 ευρώ, έχοντας ενδοσυνεδριακά αγγίξει τα 4,80 ευρώ, επίπεδα που παραπέμπουν σε υψηλά 11 ετών.

Η Τράπεζα Κύπρου έκλεισε με κέρδη 0,96% στα 10,50 ευρώ, ενώ η Εθνική Τράπεζα ενισχύθηκε κατά 0,52% στα 17,375 ευρώ.

Στον αντίποδα, η Eurobank υποχώρησε κατά 0,53% στα 4,65 ευρώ, η Πειραιώς έχασε 0,33% στα 10,505 ευρώ και η CrediaBank έκλεισε οριακά χαμηλότερα κατά 0,10% στα 0,969 ευρώ. Αμετάβλητη στα 15,05 ευρώ παρέμεινε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ο FTSE 25 κατάφερε να κλείσει οριακά θετικά, με άνοδο 0,01% στις 6.919,69 μονάδες, ενώ ο Mid Cap υποχώρησε κατά 0,63% στις 3.052,81 μονάδες.

Από τα blue chips, ισχυρή άνοδο κατέγραψε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία έκλεισε με κέρδη 2,80% στα 45,56 ευρώ, ενώ η ΔΕΗ ενισχύθηκε κατά 0,81% στα 24,86 ευρώ, έχοντας αγγίξει ενδοσυνεδριακά τα 25 ευρώ για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2008.

Η Allwyn κέρδισε 0,69% στα 13,22 ευρώ, ενώ τα ΕΛΠΕ έκλεισαν με άνοδο 0,39% στα 17,80 ευρώ.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η Motor Oil, η οποία μετά το πρόσφατο έντονο ράλι υποχώρησε κατά 3,57% στα 64,80 ευρώ. Αρνητικά κινήθηκαν επίσης ο ΟΤΕ με -1,89% στα 19,74 ευρώ, η Viohalco με -1,87% στα 16,76 ευρώ, η AKTOR με -1,57% στα 10,02 ευρώ και ο Titan Cement International με -1,24% στα 51,80 ευρώ.

Η Metlen έκλεισε με απώλειες 1,04% στα 47,46 ευρώ, η Coca-Cola HBC υποχώρησε κατά 0,57% στα 52,20 ευρώ, ενώ η Jumbo έκλεισε οριακά χαμηλότερα κατά 0,15% στα 26,04 ευρώ. Αμετάβλητη στα 12,02 ευρώ παρέμεινε η ΕΥΔΑΠ.

Η συνεδρίαση επιβεβαίωσε ότι η περιοχή των 2.700 μονάδων παραμένει βασικό τεχνικό και ψυχολογικό σημείο αναφοράς για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι αγοραστές έδειξαν ότι εξακολουθούν να στηρίζουν επιλεκτικά τράπεζες και τίτλους με ισχυρό momentum, όμως οι ρευστοποιήσεις σε μετοχές που είχαν προηγουμένως υπεραποδώσει δεν επέτρεψαν στον Γενικό Δείκτη να διατηρήσει το θετικό πρόσημο μέχρι το τέλος.

 

Χρηματιστήριο Αθηνών
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΕλληνικός τουρισμός: Σχέδιο για «Ελλάδα 365» – Επενδύσεις, λιγότερη γραφειοκρατία και τουρισμός όλο τον χρόνο
Next Article ΔΕΘ 2026: Η μεγάλη «ένεση» στην οικονομία της Θεσσαλονίκης

Related Posts

Χρηματιστήριο: Γύρισε από τα χαμηλά και κράτησε τις 2.700 μονάδες – Βαρίδι οι τράπεζες

9 Σεπτεμβρίου, 2026

Χρηματιστήριο: Τέταρτη άνοδος και νέα υψηλά 17 ετών

8 Σεπτεμβρίου, 2026

Χρηματιστήριο: Άντεξε πάνω από τις 2.700 μονάδες – Eurobank, Πειραιώς και Helleniq Energy κράτησαν το θετικό πρόσημο.

7 Σεπτεμβρίου, 2026
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media

Copyright © 2016 – 2020 Moneypress.

© 2026 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.