Χαρδαλιάς: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία και τα κυλικεία

0

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την πορεία της πανδημίας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ώρες θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα μοιραστεί στα σχολεία και θα ρυθμίζει αναλυτικά όλους τους κανόνες λειτουργίας στα σχολεία, τη χρήση μάσκας και τη λειτουργία των κυλικείων.

Δεν θα υπάρχει τιμωρία για όσους μαθητές δεν φορούν μάσκα στο σχολείο, ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε, όποιο παιδί δεν φοράει μάσκα, δεν θα μπαίνει στο σχολείο.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός και τόνισε πως λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών μεταξύ άλλων.

Ειδικά για τα κυλικεία ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως θα πωλούν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ενώ θα τηρούνται και αποστάσεις 1,5 μέτρου από τους μαθητές. Ανέφερε επίσης ότι οι υπεύθυνοι για την λειτουργία των κυλικείων θα πρέπει να μεριμνούν για την απολύμανση του χώρου και για την τοποθέτηση αντισηπτικών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε επίσης πως υπάρχει η σύσταση για τοποθέτηση σημάνσεων στο έδαφος. Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

«Στόχος είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, να προστατέψουμε τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς μας και τις οικογένειές τους», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφορικά με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών αυτά θα λειτουργήσουν με τους κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν και στις σχολικές μονάδες.

Share.

Comments are closed.