Χωρίς ρεύμα 17.000 νοικοκυριά από τις φωτιές σε Αττική και Εύβοια

0

Τις επιπτώσεις των μεγάλων πυρκαγιών που κατέκαψαν και συνεχίζουν να καίνε, Αττική και Εύβοια βιώνουν χιλιάδες πολίτες, ακόμη κι αν δεν είδαν τις φλόγες να καταστρέφουν τους κόπους μίας ζωής.

Όπως μετέδωσε το MEGA το πρωί της Τρίτης, τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης υπολογίζονται στα 17.000. Την ίδια ώρα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, οι οποίες όπως όλα δείχνουν είναι εκτεταμένες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα δε, οι ζημιές αναμένεται να έχουν αντιμετωπιστεί μέσα σε 10 ημέρες.

Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί 1.000 στύλοι, 20 υποσταθμοί και μέχρι σήμερα στην Αττική 10.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα. Μόνο στην Αττική επηρεάστηκαν 560 χιλιόμετρα δικτύου χαμηλής και μέσης τάσης, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ηλεκτροδότηση 60.000 πολιτών.

Στην Εύβοια καταβάλλεται προσπάθεια να ηλεκτροδοτηθεί η Αγία Άννα, ενώ 7.000 νοικοκυριά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Η ζημιά στο δίκτυο είναι μεγάλη.

Επίσης, μεγάλα προβλήματα ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν η Λακωνία και η Αρκαδία, καθώς πάνω από 10 οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Share.

Comments are closed.