• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Χρήμα»Εικόνα Αγοράς»Χρηματιστήριο: Τραπεζικό πάρτι και νέο ράλι πάνω από τις 2.300 μονάδες – Εκτίναξη για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ
Εικόνα Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τραπεζικό πάρτι και νέο ράλι πάνω από τις 2.300 μονάδες – Εκτίναξη για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ

25 Μαΐου, 2026Updated:25 Μαΐου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Με ισχυρή άνοδο συνέχισε το Χρηματιστήριο Αθηνών για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι θετικές εξελίξεις από τη Μέση Ανατολή ενεργοποίησαν επιθετικές αγορές και επανέφεραν τη διάθεση ανάληψης ρίσκου.

Ο Γενικός Δείκτης επέστρεψε πάνω από τις 2.300 μονάδες, κλείνοντας με άνοδο +2,07% στις 2.318 μονάδες, σε επίπεδα που είχε να δει από τον περασμένο Φεβρουάριο, πριν την έναρξη του πολέμου. Ενδοσυνεδριακά έφθασε έως τις 2.326,21 μονάδες, με την αξία συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 196,3 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 40,03 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +2,13% και τις 5.882,77 μονάδες, ενώ ο Mid Cap ενισχύθηκε κατά +0,99% στις 3.037,08 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη +2,27% στις 2.641,18 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, με την Alpha Bank να πραγματοποιεί άλμα +5% στα 3,718 ευρώ και τη Eurobank να ακολουθεί με κέρδη +4,76% στα 3,874 ευρώ. Η Πειραιώς ενισχύθηκε κατά +2,80% στα 8,746 ευρώ, ενώ η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στο +1,98% και τα 14,435 ευρώ.

Θετικά κινήθηκαν επίσης η Optima bank στο +2,4% και τα 10,66 ευρώ και η CrediaBank στο +0,94% και το 1,292 ευρώ, ενώ πιέσεις δέχθηκαν η Τράπεζα Κύπρου με πτώση -3,36% στα 9,20 ευρώ και η Τράπεζα της Ελλάδος στο -0,67% και τα 14,75 ευρώ.

Στα blue chips, η ΔΕΗ ενισχύθηκε κατά +2,91% στα 21,20 ευρώ, ενόψει της αυριανής εισαγωγής των νέων μετοχών από την αύξηση κεφαλαίου, επιστρέφοντας κοντά στα υψηλά 18ετίας.

Η Metlen συνέχισε ανοδικά στο +2,68% και τα 39,90 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε ακόμη και τα 40 ευρώ. Ισχυρή ήταν η εικόνα και για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία έκλεισε στο +5,67% και τα 42,90 ευρώ, πλησιάζοντας το ιστορικό υψηλό των 43,2 ευρώ, με ώθηση από την επικείμενη ένταξη στον δείκτη MSCI Greece Standard και τη θετική έκθεση της Santander, η οποία διατήρησε την τιμή – στόχο στα 53 ευρώ.

Η Viohalco κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό στα 19,60 ευρώ με άνοδο +2,08%, ενώ θετικά κινήθηκαν και οι Motor Oil (+1,5% στα 35,14 ευρώ), HELLENiQ ENERGY (+1,18% στα 9,895 ευρώ), Titan Cement International (+2,08% στα 48,20 ευρώ), Jumbo (+2,36% στα 22,58 ευρώ) και Allwyn (+2,35% στα 12,18 ευρώ).

Αντίθετα, πιέσεις ασκήθηκαν στον ΟΤΕ, ο οποίος υποχώρησε κατά -0,91% στα 18,53 ευρώ, αλλά και στην Aktor Group, η οποία έκλεισε στο -1,54% και τα 10,24 ευρώ. Οριακή άνοδο σημείωσε η ΕΥΔΑΠ στο +0,39% και τα 10,34 ευρώ.

Συνολικά, η εικόνα της αγοράς παρέμεινε ξεκάθαρα ανοδική, με τις τραπεζικές μετοχές, την ενέργεια και τις κατασκευές να οδηγούν το νέο ράλι του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Χρηματιστήριο
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑπό 1η Ιουνίου βγαίνουν στις παραλίες οι ναυαγοσώστες
Next Article Στα 3,1 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου - Νοσοκομεία και ΟΤΑ με τα μεγαλύτερα χρέη

Related Posts

Χρηματιστήριο: Η ΔΕΗ «χώνεψε» την ΑΜΚ των 4 δισ. – Εκρηκτικό ράλι σε ΑΔΜΗΕ, Ιντρακόμ και Intralot

22 Μαΐου, 2026

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εκρηκτικό ράλι με οδηγούς ΔΕΗ και Τράπεζες – Στις 2.257 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

21 Μαΐου, 2026

Η SpaceX του Έλον Μασκ ετοιμάζει ιστορική εισαγωγή στο χρηματιστήριο - Στοχεύει σε άντληση 75 δισ. δολαρίων μέσω IPO

20 Μαΐου, 2026
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2026 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.