• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα: Αυτά τα 4 συνδέονται περισσότερο με τον πρόωρο θάνατο
Ειδήσεις

Υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα: Αυτά τα 4 συνδέονται περισσότερο με τον πρόωρο θάνατο

13 Μαΐου, 2024Updated:13 Μαΐου, 2024Δεν υπάρχουν Σχόλια1 Min Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλά υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα από εκείνους που δεν το κάνουν, διαπιστώνει μια μελέτη. Αλλά κάποια από αυτά τα τρόφιμα φαίνεται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο περισσότερο από άλλα.

Τα επεξεργασμένα κρέατα, τα ποτά με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά, τα επιδόρπια με γαλακτοκομικά και τα είδη πρωινού που περιέχουν ζάχαρη συνδέονται με τον πρόωρο θάνατο από κάθε αιτία, διαπίστωσαν οι συντάκτες της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο The BMJ. Ειδικά τα επεξεργασμένα κρέατα (λουκάνικα, μπέικον, αλλαντικά κτλ) συνδέονται με τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Όπως είπε στο CNN ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής κλινικής επιδημιολογίας και διατροφής στο Harvard T.H. Chan School of Public Health, Mingyang Song, η σχέση ανάμεσα στα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα και τον πρόωρο θάνατο είναι «ήπια» και όχι εξίσου δυνατή ανάμεσα σε όλα τα τρόφιμα  αυτού του είδους. «Η σύνδεση οφείλεται κυρίως σε μερικές υποκατηγορίες».
Η σύνδεση ανάμεσα στα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα φαίνεται να μειώνεται εάν η συνολική διατροφή του ατόμου είναι υγιεινή, όμως οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εάν κάποιος καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, κάνει μακροπρόθεσμα καλό στην υγεία του.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΔιαφωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν για μειονότητα, Μονή της Χώρας και Χαμάς – Πού συμφώνησαν
Next Article Intel: Έτοιμη να πάρει 11 δισ. δολάρια από την Apollo για εργοστάσιο στην Ιρλανδία

Related Posts

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025

Τεχνητή Νοημοσύνη και εργασία: Πώς αλλάζουν οι δεξιότητες που ζητούνται σήμερα

15 Ιουνίου, 2025

Η επόμενη κρίση μετά την πανδημία ξεκινά (και) με τις σπάνιες γαίες

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.