ΥΠΕΣ: Τι ισχύει για υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο στο Δημόσιο

0

Εγκύκλιο σχετικά  σχετικά με τα μέτρα που αφορούν στην πρόληψη, την προστασία και την αναγκαιότητα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στο δημόσιο τομέα εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο: Είναι υποχρεωτική η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη σύμφωνα με την αριθ. Δ1α/ΓΠ. Οικ.55570/12-9- 2021 (Β’ 4207) Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο υΠΕΣ Μάκης Βορίδης προανήγγειλε πρόστιμο 300 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν κάνουν τεστ.

Share.

Comments are closed.