Υπουργείο Εργασίας: Κλιμάκιο ειδικών ψυχικής υγείας του Ε.Κ.Κ.Α  στη Βόρεια  Εύβοια

0

Κλιμάκιο ειδικών ψυχικής υγείας συγκρότησε και απέστειλε στην πυρόπληκτη περιοχή της Βορείου Εύβοιας ο Εθνικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021.

Το κλιμάκιο αποτελείται από 6 έμπειρους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και έναν οδηγό. Στόχος του είναι η παροχή ψυχολογικής στήριξης και η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Η πρώτη ομάδα κινήθηκε στις περιοχές του Δήμου Ιστιαίας, στα Βασιλικά, στο Δήμο Μαντουδίου (περιοχή Παπάδες) και θα συνεχίσει τη δράση της. Ταυτόχρονα μία δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 να συνδράμει στην ψυχολογική στήριξη στη ζώνη της Βόρειας Εύβοιας, ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν προκύψει ύστερα από την πρώτη χαρτογράφηση.

Το Ε.Κ.Κ.Α. βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του για όσο διάστημα χρειάζεται.

Share.

Comments are closed.