• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»«Ζεστάθηκαν» το τετραήμερο τα ξενοδοχεία χειμερινών προορισμών αλλά κινδυνεύουν και πάλι να… παγώσουν
Ειδήσεις

«Ζεστάθηκαν» το τετραήμερο τα ξενοδοχεία χειμερινών προορισμών αλλά κινδυνεύουν και πάλι να… παγώσουν

1 Νοεμβρίου, 2021Updated:1 Νοεμβρίου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Την πρώτη μεγάλη ανάσα μετά από δυο χρόνια πήραν το τετραήμερο που ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 31 Οκτωβρίου τα ξενοδοχεία σε ορεινούς και ημιορεινούς προορισμούς, ωστόσο κινδυνεύουν και πάλι να… παγώσουν, λόγω ενεργειακού κόστους και ζητούν επιδότηση καυσίμων. Μετά τον Φεβρουάριο του 2020 τα ξενοδοχεία αυτών των προορισμών, άνοιξαν και πάλι με υψηλές προσδοκίες που σε πολλές περιπτώσεις δεν διαψεύστηκαν, ωστόσο η εξέλιξη της πανδημίας έπαιξε και πάλι τον αρνητικό της ρόλο κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα.

Ο απολογισμός είναι απολογισμός δύο ταχυτήτων σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ot.gr, ο επικεφαλής της ομάδας ορεινών ξενοδοχείων και έφορο δημοσίων σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελο Καλλία.

Στο 90% οι πληρότητες σε Καλάβρυτα και Αράχωβα

Οι πληρότητες που κατέγραψαν δημοφιλείς για την εποχή προορισμοί στη Νότιο Ελλάδα, όπως είναι τα Καλάβρυτα και η Αράχωβα έφτασαν στο 90%, όμως δεν συνέβη το ίδιο με την Βόρειο Ελλάδα όπου οι πληρότητες κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα στο 50-60% σημειώνει ο κ. Καλλίας.

Αποδίδει τις διαφορές αυτές στο γεγονός ότι η πανδημία στη Βόρειο Ελλάδα εμφανίζει μια μεγαλύτερη έξαρση σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, αυτή την περίοδο, επηρεάζοντας την διάθεση για ταξίδια των κάτοικων της βορείου Ελλάδος ενώ λειτούργησε αποτρεπτικά και για την επίσκεψη σε δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής, κατοίκων άλλων περιοχών της χώρας.

Αρνητικό ρόλο ως ένα βαθμό έπαιξε και το κύμα ακρίβειας και ειδικά των καυσίμων, κυρίως για δυνητικούς επισκέπτες από τη Νότιο Ελλάδα, εκτιμά ο κ. Καλλίας.

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα ήταν θετικό για τον κλάδο καθώς φάνηκε ότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει και προσδοκούμε καλλίτερες ημέρες τη χειμερινή σεζόν εφόσον το επιτρέψει η πανδημία τονίζει ο κ. Καλλίας που ζητά από όλο τον κόσμο να εμβολιασθεί.

Μέτρα στήριξης

Πάντως παρά τον θετικό απολογισμό για το τετραήμερο που πέρασε οι ξενοδοχειακές μονάδες χειμερινού τουρισμού έχουν την ανάγκη στήριξης από πλευράς κυβέρνησης καθώς δυο χρόνια τώρα έχουν μηδενικά έσοδα.

Λόγω και της σημαντικής αύξησης του κόστους ενέργειας, οι επιχειρήσεις του κλάδου ζητούν την επιδότηση του ενεργειακού κόστους όπως τονίζει στον ot.gr ο κ. Καλλίας

Η οικονομική ενίσχυση για φέτος μέσω της επιδότησης καυσίμων και γενικότερα της ενεργειακής επιδότησης είναι εκ των ουκ άνευ επισημαίνει ο κ. Καλλίας συμπληρώνοντας ότι το αίτημα έχει τεθεί ήδη υπόψη του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Επίσης υπογραμμίζει ότι από το νέο έτος θα χρειασθεί μία ακόμη πολύ στοχευμένη πολιτική στήριξης, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα των μικρών και πολυ μικρών επιχειρήσεων οι οποίες δεν έχουν λάβει κάποια μορφή ενίσχυσης, καταλήγει ο κ. Καλλίας.

ξενοδοχεία
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΕπιστρεπτέα προκαταβολή: Τι πρέπει να ξέρουν 700.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις πριν από την πληρωμή
Next Article Επίσκεψη σε Ρόδο, Χάλκη και Σύμη προγραμματίζει στις 5 και 6 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός

Related Posts

Delta – United: Αποζημιώσεις εκατ. δολ. για περισσότερους από ένα εκατομμύριο πελάτες για θέσεις χωρίς παράθυρο

27 Αυγούστου, 2025

Motor Oil: Καθαρά κέρδη 163,4 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο – Οι προοπτικές για το β’ εξάμηνο 2025

27 Αυγούστου, 2025

ΑΑΔΕ: Πάνω από 400 παραβάσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς - Νέα λουκέτα και πρόστιμα

27 Αυγούστου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.