38 νέες προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία της Κρήτης

0

Την προκήρυξη 38 θέσεων ειδικευμένων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία της Κρήτης ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας χθες μετά από αιτήματα της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και των νοσοκομείων ευθύνης της.

Έτσι οι θέσεις που προκηρύσσονται ανά νοσοκομείου είναι: δύο στον Άγιο Νικόλαο, δύο στην Ιεράπετρα, μία στη Σητεία, εννέα στο Ρέθυμνο, πέντε στο Βενιζέλειο, δώδεκα στο ΠΑΓΝΗ και εφτά στα Χανιά.

Παραίτηση συντονιστή ΜΕΘ

Στο μεταξύ αντιδράσεις προκάλεσε η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων ΜΕΘ, καθώς αποκλείονται συγκεκριμένες ειδικότητες. Την πρόθεσή του να υποβάλλει την παραίτησή του από συντονιστής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Κρήτης εξέφρασε ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, καθηγητής Δημήτρης Γεωργόπουλος με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ηρακλείου. Ο ίδιος εκτιμά ότι δε υπάρχει λόγος πλέον να κατέχει αυτή τη θέση από την στιγμή που δεν ρωτήθηκε για τις ειδικότητες των εντατικολόγων στην προκήρυξη των δέκα θέσεων της ΜΕΘ του τριτοβάθμιου νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού.

Τους λόγους της αγανάκτησής του εξήγησε ο κ. Γεωργόπουλος με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για τακτικισμούς που δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του δυτικού κόσμου. Όπως ανέφερε: «… ειδικευμένοι εντατικολόγοι που έχουν ως βασική ειδικότητα Παθολογία ή Αναισθησιολογία (η πλειονότητα των εντατικολόγων) αποκλείονται ως υποψήφιοι για θέση Εντατικής. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να καταλάβουν τις θέσεις Επιμελητών ΜΕΘ ανειδίκευτοι γιατροί και να αποκλεισθούν ειδικευμένοι εντατικολόγοι που θα στελεχώσουν τη μεγαλύτερη ΜΕΘ της Κρήτης στο τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό νοσοκομείο του νησιού».

Καταγγελία από τους γιατρούς της ΜΕΘ

Με ανακοίνωσή τους οι γιατροί της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλουν ως παράτυπη τη διαδικασία και ζητούν την άμεση αναθεώρηση της προκήρυξης. «Ο στόχος δεν πρέπει να είναι η απλά αριθμητική αλλά, πρωτίστως, η ποιοτική στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ώστε να παρέχουν στους πολίτες τη βέλτιστη αντιμετώπιση και να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη και σεβασμό στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αντιδρούν και οι αναιασθησιολόγοι

Αντιδράσεις υπάρχουν και από αναισθησιολόγους του νησιού. Όπως υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους: «Με έκπληξη παρατηρήσαμε ότι στην πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση ειδικευμένων ιατρών τουκλάδου Ε.Σ.Υ. επιλεκτικά και μόνο στην 7η ΥΠΕ για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε, οι Αναισθησιολόγοι αποκλείστηκαν από τις θέσεις για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ΥΠΕ».

Share.

Comments are closed.