Η Ινδία απαγορεύει τις εξαγωγές χλωροκίνης

0

Καθολική απαγόρευση των εξαγωγών υδροξυχλωροκίνης, ανακοίνωσε η Ινδία, ενός φαρμάκου κατά της ελονοσίας, το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ θεωρεί το «κλειδί» στον αγώνα κατά του Covid-19.

Οι εξαγωγές του φαρμάκου και των σκευασμάτων του έχουν απαγορευτεί «χωρίς καμία εξαίρεση» και με άμεση ισχύ, δήλωσε η Γενική Διεύθυνση Εξωτερικού Εμπορίου της Ινδίας. Η ρυθμιστική αρχή εμπορίου προχώρησε τον περασμένο μήνα σε περιορισμένες αποστολές του φαρμάκου, επιτρέποντας κάποιες εξαιρέσεις όπως για ανθρωπιστικούς λόγους και για την εκπλήρωση προηγούμενων δεσμεύσεων.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι και ο Ντόναλντ Τράμπ συζήτησαν για την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα φαρμάκων και άλλων ιατρικών προμηθειών, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να υποστηρίζει ότι η χρήση υδροξυχλωροκίνης θα μπορούσε να θεραπεύσει άτομα θετικά στον κορωνοϊό. Η αποτελεσματικότητά του κατά των λοιμώξεων ωστόσο, παραμένει αναπόδεικτη.

Η νέα απαγόρευση αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία της Ινδίας για την ταχεία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, με περιστατικά κοινωνικής εξάπλωσης που ξεκινούν από διάφορα μέρη της χώρας των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Ινδία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 3.374 κρούσματα και 77 θανάτους, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Η χώρα έχει αγωνιστεί να κρατήσει τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια λουκέτου τριών εβδομάδων που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου, δημιουργώντας φόβους για επιτάχυνση της εξάπλωσης.

Share.

Comments are closed.