• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Τράπεζες»Alpha Bank και Αμερικανική Γεωργική Σχολή στηρίζουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τους παραγωγούς του αύριο
Τράπεζες

Alpha Bank και Αμερικανική Γεωργική Σχολή στηρίζουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τους παραγωγούς του αύριο

15 Νοεμβρίου, 2022Updated:15 Νοεμβρίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια5 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Ο Dr. Jeff Lansdale ξεναγεί τον Βασίλη Ψάλτη στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Την ευκαιρία να συναντηθεί με τη Διοίκηση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αλλά και με μαθητές που φοιτούν σε αυτή χάριν στο πρόγραμμα υποτροφιών της Alpha Bank, είχε ο CEO του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης, στο campus του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Οργανισμού στην Πυλαία, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας της Διοίκησης της Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης συνεργασίας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ο Όμιλος Alpha Bank στηρίζει μέσω του προγράμματος υποτροφιών της Σχολής, συνεχώς από το 2014, την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση κοριτσιών και αγοριών από όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας παράλληλα στην είσοδο νέου εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Ο CEO του Ομίλου Alpha Bank και ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με Στελέχη της Τράπεζας και του εκπαιδευτικού Ιδρύματος

Τον κ. Ψάλτη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale, ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Κατά την επίσκεψή του, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank συνομίλησε με τους νεαρούς μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου της Σχολής και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα σπουδών τους, τις γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες που λαμβάνουν από το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που υλοποιείται στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Σχολής και άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα μελλοντικά σχέδια τους και τις επαγγελματικές φιλοδοξίες τους.

Στις συζητήσεις του με τους μαθητές, ο κ. Ψάλτης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί κεντρικό γρανάζι στη μηχανή της εθνικής οικονομίας, συνεισφέροντας σε καθοριστικό βαθμό όχι μόνον στην ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και στην εξωστρέφεια της οικονομίας μας προς τις διεθνείς αγορές. Έννοιες, όπως ψηφιακός μετασχηματισμός, βιωσιμότητα και προστασία του φυσικού οικοσυστήματος ήρθαν για να μείνουν και θα καθορίσουν, μαζί με την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων παραγωγής και κανόνων επιχειρηματικής αποδοτικότητας, το μέλλον της αγροδιατροφής, δημιουργώντας έτσι νέες ευκαιρίες για απασχόληση, ανάπτυξη και δημιουργία αξίας για τις τοπικές κοινωνίες. Είναι, συνεπώς, καθοριστικής σημασίας οι γνώσεις και η τεχνογνωσία που λαμβάνετε από το πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις σύγχρονες μεθόδους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και εμείς στην Alpha Bank είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την προσπάθειά σας να υλοποιήσετε τα όνειρά σας και να δώσετε νέα πνοή στον αγροδιατροφικό κλάδο της χώρας μας».

Ο κ. Βασίλης Ψάλτης και ο Dr. Jeff Lansdale με νεαρούς σπουδαστές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που υποστηρίζει η Alpha Bank μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών της Σχολής

Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους, οι κύριοι Ψάλτης και Lansdale επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο συνεργασίας της Alpha Bank και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον του αγροδιατροφικού κλάδου, αλλά και τη σημασία της εκπαίδευσης των νέων για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του κλάδου, και κατά συνέπεια, του εθνικού αγροτικού προϊόντος. «Ως Alpha Bank, δεσμευόμαστε να είμαστε στο πλευρό κάθε πρωτοβουλίας που δημιουργεί αξία για την εθνική οικονομία και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο σας», επεσήμανε ο CEO της Alpha Bank.

Από την πλευρά του, ο Dr. Lansdale τόνισε ότι η εκπαίδευση αποτελεί την απάντηση σε όλες τις προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, ο οποίος στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από μία σειρά από προβλήματα και ιδιαιτερότητες, «όπως το μικρό μέγεθος των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, το χαμηλό επίπεδο συνεργασίας, η ελάχιστη υιοθέτηση τεχνολογικής καινοτομίας και το δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο γεωργικής εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Ειδικά για το τελευταίο και ως Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα επικεντρωμένο στον αγροδιατροφικό τομέα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για τον σημαντικό θετικό αντίκτυπό του στον κλάδο της χώρας. Από το 1904, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή αποτελεί «φάρο» γνώσης για τους Έλληνες αγρότες και έχει συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της παραγωγής, την υιοθέτηση σύγχρονων γεωργικών πρακτικών και τη μετατροπή των αγροτών σε σύγχρονους επιχειρηματίες. Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Πλέον, το έλλειμμα της γεωργικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα όχι μόνο αποτυπώνεται σε μελέτες, αλλά αποτελεί τροχοπέδη για το μέλλον. Η χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες στον αγροδιατροφικό κλάδο. Όμως, αυτές περιορίζονται διότι το προσωπικό δεν έχει επαρκή και σωστή εκπαίδευση», ανέφερε. Και συνέχισε λέγοντας: «Οι Έλληνες που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροδιατροφικό κλάδο θα πρέπει να καθίσουν στα… θρανία. Να εμπεδώσουν τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, να μάθουν να αξιοποιούν τα δίκτυα, να προχωρούν σε ορθές γεωργικές πρακτικές, να διαχειρίζονται το χωράφι τους ως επιχείρηση. Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση είναι οι καταλύτες που μπορούν να εξασφαλίσουν ευθυγράμμιση της παραγωγής και της εμπορίας με τις ανάγκες και τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στην αγορά». 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Ψάλτης περιηγήθηκε στο εκπαιδευτικό κέντρο “Aliki Perroti” του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και στο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα. Υπενθυμίζεται ότι, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και τη δημιουργία υγιών συνθηκών επιχειρηματικής λειτουργίας, από τις αρχές του 2021, η Alpha Bank και το Perrotis College έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, παρέχοντας στους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, εξειδικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση για προϊόντα της ελληνικής γης, με υψηλή διατροφική αξία, που ενισχύουν το εθνικό brand. Η συνεργασία συμβουλευτικής υποστήριξης εντάσσεται στο πλαίσιο της διάθεσης, από την Alpha Bank, του Εγγυοδοτικού Προγράμματος Μικροπιστώσεων (Employment and Social Innovation - EaSI Guarantee Facility) από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Alpha Bank top business Αμερικανική Γεωργική Σχολή Βασίλης Ψάλτης
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΑυτό το Παγκόσμιο θα το ζήσεις με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Next Article MYTILINEOS: Πρόγραμμα Double MVP Plus από την Protergia - Μια μοναδική προσφορά επιβραβεύοντας τους συνεπείς πελάτες

Related Posts

Wood: "Εκτοξεύει" τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες - Ποιές προτιμά

13 Ιουνίου, 2025

Η Alpha Bank σε διάλογο με την ελληνική επενδυτική κοινότητα

13 Ιουνίου, 2025

Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: ένα έργο ψηφιακοποίησης της φροντίδας υγείας στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM για την Η.ΔΙ.ΚΑ

13 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.