Αυξάνονται οι τιμές ακινήτων

0

Άπιαστο όνειρο γίνεται για ολοένα και περισσότερους πολίτες η απόκτηση κατοικίας, η οποία πλέον αφορά πολύ λίγους, καθώς οι τιμές των ακινήτων δεν... καταλαβαίνουν ούτε από τον κορωνοϊό. Ταυτόχρονα, τα παλαιά διαμερίσματα που θα μπουν στο "σφυρί" του πλειστηριασμού, θα τα αποκτήσουν και πάλι όσοι έχουν το χρήμα.

Τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν νέα σημαντική αύξηση των τιμών των νεόδμητων διαμερισμάτων και των πολυτελών κατοικιών, καθώς, στην εποχή του κορωνοϊού, το σπίτι αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Η αύξηση στην Αθήνα κατά το γ΄ τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 5,6%, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο 4,3%. Μικρότερη αύξηση κατά 1,5% παρουσίασαν οι τιμές στις υπόλοιπες πόλεις, ενώ στις μεγάλες πόλεις πλην πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας, οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,3%.

Από το καλοκαίρι του 2019, οι τιμές των ακινήτων καταγράφουν αύξηση πάνω από 10% στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς τα μηδενικά επιτόκια των τραπεζών στρέφουν όσους έχουν τα απαραίτητα κεφάλαια προς την απόκτηση κατοικίας για ιδιοκατοίκηση ή επένδυση.

Share.

Comments are closed.