Αυτό είναι τo σχέδιο για την αξιοποίηση της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό (Video & Photos)

0

Το σχέδιο για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό παρουσίασαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Οι παλιές εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού θα μετατραπούν σε πνεύμονα πρασίνου 80 στρεμμάτων, ενώ θα μεταφερθούν εκεί και εννιά υπουργεία.

Στις εγκαταστάσεις σχεδιάζεται να μεταφερθούν εννιά υπουργεία που τώρα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, η πρωθυπουργική έδρα, ενώ το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ θα «μετακομίσει» στο χώρο του εργοστασίου του Λαυρίου.

Πρόκειται για τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και επενδύσεων, Εργασίας, Αγροτική Ανάπτυξης, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η παρέμβαση θα απελευθερώσει κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες, δημιουργώντας ένα πάρκο 80 στρεμμάτων κάτι που αποτελούσε εδώ και δεκαετίες αίτημα των κατοίκων.

O Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων και ανακοίνωσε παρέμβαση που θα απελευθερώσει κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες, δημιουργώντας ένα πάρκο 80 στρεμμάτων κάτι που αποτελούσε εδώ και δεκαετίες αίτημα των κατοίκων.

Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία «κυβερνητικού πάρκου» και τη μετεγκατάσταση εννέα υπουργείων έως το 2026  και εξοικονόμηση σημαντικών πόρων από ενοίκια κτηρίων.

Ο χρονικός ορίζοντας είναι μέχρι το 2026 και ο χώρος είναι έκτασης 170 στρεμμάτων. Ο «πνεύμονας πρασίνου» που θα δημιουργηθεί θα είναι 80 στρέμματα και 40 σε κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΠΑΡΚΟ-1

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΠΑΡΚΟ-2

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΠΑΡΚΟ-3

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΠΑΡΚΟ-4

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΠΑΡΚΟ-5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΠΑΡΚΟ-6

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΠΑΡΚΟ-7

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΠΑΡΚΟ-8

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΠΑΡΚΟ-9

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΠΑΡΚΟ-10

 

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση:

 

Εννέα υπουργεία μεταφέρονται στην ΠΥΡΚΑΛ – Πως θα γίνει πνεύμονας πρασίνου

Share.

Comments are closed.