• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Τράπεζες»CrediaBank: Στους θεσμικούς επενδυτές το νέο πλάνο ανάπτυξης με στόχο κέρδη άνω των €360 εκατ.
Τράπεζες

CrediaBank: Στους θεσμικούς επενδυτές το νέο πλάνο ανάπτυξης με στόχο κέρδη άνω των €360 εκατ.

17 Σεπτεμβρίου, 2026Updated:17 Σεπτεμβρίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Στους Έλληνες θεσμικούς επενδυτές παρουσίασε η διοίκηση της CrediaBank την επόμενη φάση ανάπτυξης της τράπεζας, με έμφαση στην ενσωμάτωση των πρόσφατων εξαγορών, την πιστωτική επέκταση και τους νέους στόχους κερδοφορίας έως το 2030.

Η διοίκηση απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εξαγορών και συγχωνεύσεων στην παρούσα φάση, καθώς προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης της HSBC Malta, της Ευρώπη Ασφαλιστικής και της Παντελάκης Χρηματιστηριακής.

Το χρονοδιάγραμμα των συναλλαγών εξελίσσεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της HSBC Malta να αναμένεται στο β΄ τρίμηνο του 2027.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συναλλαγής, περίπου 1 δισ. ευρώ ρευστότητας θα μπορεί να ανακατευθυνθεί για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης των εργασιών της τράπεζας στην Ελλάδα.

Στο μέτωπο των χορηγήσεων, η CrediaBank συνέχισε να αυξάνει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά, το οποίο διαμορφώθηκε στο 11% στο πρώτο εξάμηνο του 2026. Παράλληλα, η παραγωγή νέων δανείων στο εννεάμηνο του 2026 έχει ήδη υπερβεί τον στόχο που είχε τεθεί για το σύνολο του έτους.

Στη λιανική τραπεζική, η διοίκηση δεν σχεδιάζει επέκταση του δικτύου καταστημάτων, ενώ έχει θέσει ως στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς στο 7%, από 3,5% σήμερα.

Αύξηση αναμένεται και στα έσοδα από προμήθειες, τα οποία σήμερα αντιστοιχούν περίπου στο 17% των συνολικών εσόδων. Η ενίσχυσή τους αναμένεται να προέλθει από τις πρόσφατες εξαγορές και τις συνεργασίες της τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά τους μεσοπρόθεσμους οικονομικούς στόχους, η CrediaBank προβλέπει καθαρά κέρδη άνω των 260 εκατ. ευρώ το 2028 και άνω των 360 εκατ. ευρώ το 2030.

Παράλληλα, ο δείκτης cost-to-income αναμένεται να διαμορφωθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από το 40% το 2028 και περίπου στο 35% το 2030.

Για τη χρήση του πλεονάζοντος κεφαλαίου, η διοίκηση ανέφερε ότι θα κατευθυνθεί κατά προτεραιότητα στη χρηματοδότηση της πιστωτικής ανάπτυξης. Νέες ευκαιρίες εξαγορών και συγχωνεύσεων θα μπορούσαν να εξεταστούν μετά το 2027, ενώ στην περίπτωση που δεν προκύψουν κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο διανομών προς τους μετόχους.

 

CrediaBank
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΕυρώπη Holdings: Αύξηση ενοποιημένων πωλήσεων κατά 12,09% το εξάμηνο
Next Article Τι άλλαξε τα 7 χρόνια με κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω μιας εξαετίας τεραστίων διεθνών κρίσεων και πώς το ελληνικό success story θα έχει συνέχεια

Related Posts

ΕΚΤ: Το “θα δούμε” της Λαγκάρντ ανάβει φωτιές – Ποιος ετοιμάζεται για τη διαδοχή

18 Σεπτεμβρίου, 2026

Alpha Bank: Πρόταση για εξαγορά ομολόγου 500 εκατ. ευρώ και νέα έκδοση

18 Σεπτεμβρίου, 2026

Bloomberg: Νέα ώθηση στις ελληνικές τράπεζες – Το comeback στον Stoxx 600 και οι εισροές $2,2 δισ.

18 Σεπτεμβρίου, 2026
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media

Copyright © 2016 – 2020 Moneypress.

© 2026 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.