ΔΕΗ: Άνω των 4 δισ. ευρώ οι προσφορές για την ΑΜΚ

0

Με υπερκάλυψη σχεδόν κατά 3 φορές, που συνιστά τεράστια επιτυχία, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Το μέγεθος δείχνει την τεράστια απήχηση που είχε η αύξηση κεφαλαίου κυρίως στο εξωτερικό, όπου οι προσφορές προσέγγισαν τα 3,5 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το βιβλίο προσφορών άνοιξε την περασμένη Τρίτη και μέσα σε μία ώρα είχε υπερκαλυφθεί ο στόχος της έκδοσης, που ήταν 1,35 δισ. ευρώ με την τιμή της μετοχής στα 9,00 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το 10% του μετοχικού κεφαλαίου καλύφθηκε από το CVC Capital, ενώ η ΔΕΗ μέσω της αύξησης κεφαλαίου, θα ενεργοποιήσει το επενδυτικό της πλάνο, το οποίο αγγίζει τα 9 δισ. ευρώ έως το 2026. Μάλιστα τα 6 δισ. ευρώ θα επενδυθούν την πρώτη τριετία και θα κατευθυνθούν κυρίως σε προγράμματα "πράσινης" μετάβασης, δηλαδή σε projects "καθαρών" μορφών ενέργειας. Ταυτόχρονα, ενισχύεται η κεφαλαιακή βάση της επιχείρησης, έτσι ώστε να προχωρήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, αλλά και στη δραστηριοποίηση της στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Share.

Comments are closed.