ΔΕΗ: Ποιοι είναι οι 8 υποψήφιοι για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου στη Μεγαλόπολη

0

Οκτώ είναι οι υποψήφιοι "μνηστήρες" που θα δώσουν τη μάχη για τη διεκδίκηση της κατασκευής του έργου του φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Πηγές στη Μεγαλόπολη.

Πιο συγκεκριμένα, υποψήφιοι είναι οι ΤΕΡΝΑ (Περιστέρης), ΑΚΤΩΡ (Μπόμπολας), ΑVAX (Ιωάννου), METKA (Μυτιληναίος), Intrakat (Κόκκαλης), Voltalia Greece (θυγατρική του ομώνυμου πορτογαλικού ομίλου στην Ελλάδα),  Dongfang Electriclectric International Corporation (κρατική κινεζική εταιρεία) και η βρετανοκινεζική κοινοπραξία Sunel & Shanghai.

Το έργο είναι ζωτικής σημασίας και εντάσσεται στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας, που έως το 2028, καλούνται να... γυρίσουν σελίδα. Ο διαγωνισμός προβλέπει την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 39 MW και 11 ΜW αντιστοίχως, τα οποία θα βρίσκονται σε οικόπεδα που μέχρι πρότινος διέθεταν λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ και ο προϋπολογισμός τους θα ανέρχεται στα €30.7 εκατ. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με υβριδικό τρόπο και θα περιλαμβάνει επιδοτούμενο ποσό για το «μικρό φωτοβολταϊκό» και διμερή συμβόλαια προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος με τη μητρική εταιρεία για το «μεγάλο φωτοβολταϊκό».

Share.

Comments are closed.