Δημιουργείται «κακή τράπεζα» για  να «σκουπίσει» τα «κόκκινα» δάνεια που δεν θα πληρωθούν

0

Σχέδιο για τη δημιουργία "κακής τράπεζας" που θα συγκεντρώσει μέσω φορέα διαχείρισης όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που δεν μπορούν να πληρωθούν, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης αποκάλυψε στη Βουλή, ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, σχετικά με την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος. Λίγο νωρίτερα, ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να εξετάσει κατεπειγόντως το θέμα της δημιουργίας της "κακής τράπεζας", έτσι ώστε να απορροφήσει τα "τοξικά" δάνεια που δεν μπορούν να πληρωθούν. Η τράπεζα θα δημιουργηθεί κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές τραπεζικές αρχές, ενώ για τη διαχείριση θα αξιοποιηθούν διεθνείς σύμβουλοι.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η αξιολόγηση γίνεται με γνώμονα την ανάλυση κόστους - οφέλους για πολίτες, Δημόσιο και τράπεζες, τηρώντας και τις προϋποθέσεις που θέτουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες. "Την ίδια αξιολόγηση κάνουν αυτή την περίοδο τραπεζικά ιδρύματα, φορείς και θεσμοί, χωρίς κανείς -μέχρι σήμερα- να την έχει ολοκληρώσει", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Share.

Comments are closed.