Δημόσιο: Τι αλλάζει στην κινητικότητα

0

Με τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή στον νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την τηλεργασία στο Δημόσιο, περιλαμβάνονται τροποποιήσεις στο πλαίσιο κινητικότητας στο δημόσιο.

Μεταξύ άλλων, εξαιρείται από τους κύκλους κινητικότητας το προσωπικό που ανήκει οργανικά στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καταργείται η απαίτηση συμπλήρωσης διετίας για απόσπαση δοκίμων υπαλλήλων για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους υγείας ή λόγους συνυπηρέτησης,  ενώ τίθεται προθεσμία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 για την ολοκλήρωση της έκδοσης των αποφάσεων αποσπάσεων και μετατάξεων του Α’ κύκλου κινητικότητας.

Ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στο θέμα σημείωσε πως οι παρεμβάσεις που γίνονται στην αναμόρφωση της κινητικότητας είναι αναγκαίες, καθώς μέσα στο έτος θα έχουμε τον δεύτερο Κύκλο Κινητικότητας για να καλύψουμε τα κενά της λειτουργίας του Δημόσιου που θα γίνει με έναν πλήρη μηχανισμό. Και αυτό, όπως υπογράμμισε, «μπορεί να το λέτε ότι είναι διαχειριστικό αλλά είναι διαχειριστικό το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Όπως διαχειριστικό είναι ότι λύθηκε μέσα από ένα σαφές σχέδιο και τα χρόνια προβλήματα στη λειτουργία του Ειδικού Ληξιαρχείου και της ψηφιοποίησής του, αλλά ήταν κάτι το αναγκαίο».

Share.

Comments are closed.