Πώς θα κινηθούν τα Mέσα Mεταφοράς

0

Απεργία έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουνίου, από τις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και ΕΚΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Ταλαιπωρία αναμένεται για το επιβατικό κοινό εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζόμενων στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της Πέμπτης αλλά και τους οδηγούς λόγω της ασφυξίας που θα δημιουργηθεί στους κεντρικούς δρόμους.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες Mετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ και τρόλεϊ.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορούν την Πέμπτη από τις 9:00 έως τις 21:00, δηλαδή θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην αρχή και στη λήξης της βάρδιας.

Το συνδικάτο της ΣΤΑΣΥ ζητά την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου. «Είναι ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας», αναφέρει το συνδικάτο στην ανακοίνωσή του.

Τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα αύριο ενώ θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια της προηγούμενης και της επόμενης ημέρας.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα για 24 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες.

Λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, δήμοι, νομαρχίες, πολεοδομίες, υπουργεία.

Στην κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου, θα λάβουν μέρος το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Share.

Comments are closed.